Recension: Big Mouth (säsong 3)

”Big Mouth” är tillbaka i toppform.

Gänget i Big Mouth flyger fram på en banan.
Foto: Netflix.

Serie: Big Mouth (säsong 3)
Skapare: Jennifer Flackett, Andrew Goldberg, Nick Kroll, Mark Levin
Med: Nick Kroll, John Mulaney, Jessi Klein, Jordan Peele m.fl.
Genre: Komedi
Speltid: 11 x 30 min
Distributör: Netflix

Efter en medioker andra säsong är ”Big Mouth”-gänget tillbaka i toppform med några av sina galnaste avsnitt hittills. Dessutom presenteras vi för ett nytt hormonmonster samtidigt som klimakteriet förkroppsligas i den illavarslande varelsen ”Menopause Banshee”.

Det finns gott om galna serier där ute, men frågan är om någon är lika flippad som Big Mouth. Denna sexfixerade virvelvind kämpar hela tiden med att tänja på gränserna, samtidigt som hjärtat alltid är på rätt plats. Som ett South park med hormoner i fokus, med andra ord.

Genialt avsnitt om jazzlegenden Duke Ellingtons spöke.

Förra säsongen var tyvärr ingen höjdare, men i skenet av detta är det desto roligare att kunna meddela att Big Mouth-gänget är tillbaka i toppform. Och detta säger jag inte bara för det geniala avsnittet där jazzlegenden Duke Ellingtons spöke, i sann How I Met Your Mother-anda, berättar om när han förlorade oskulden på 1910-talet, samtidigt som hormonmonstret Maurices penis-husdjur bjuder på en gripande skildring av första världskrigets helvete.

Nej, här finns massor av guldkorn.

Exempelvis presenteras vi för två nya monstren; det fräna hormonmonstret Connie, där vi tack och lov förskonas irriterande röstskådespel á la Lola och klimakteriet-monstret ”Menopause Banshee”. Dessutom passar manusförfattarna på att diskutera frågor som det växande problemet med ”pluggdroger” och mobilberoende. De har helt enkelt klämt in så pass mycket vett som man kan i en serie som präglas av långa sekvenser med talande könsorgan och provokativa musikalnummer.

All min skepsis efter säsong 2 är som bortblåst och jag ser fram emot att få ta del av nästa säsong av ”Big Mouth”. Om du inte har tagit del av denna helgalna Netflixpärla så är det bara att sätta igång!

Filmtopps betygsikon för betyg 4 av 5

För mer läsning, se vår lista över årets bästa serier!

About Eric Diedrichs 823 Articles
Ansvarig utgivare, chefredaktör och medgrundare av FIlmtopp.se. Oavsett om du håller med om vad jag skriver eller inte, kommentera gärna. Det finns alltid nya infallsvinklar att diskutera film med.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.