Film i Väst rekryterar miljöstrateg

”Ökad kunskap och miljömedvetenhet i hela filmbranschen”.

Ronny Fritsche. Foto: Film i Väst.
Ronny Fritsche. Foto: Film i Väst.

För att ytterligare stärka sitt miljöfokus projektanställer Film i Väst miljöstrategen och producenten Ronny Fritsche. Målet är att det ska resultera i ökad kunskap och miljömedvetenhet i hela filmbranschen och fler klimatsmarta åtgärder i samband med filmproduktion.

Film i Väst har de senaste åren gått i bräschen för en mer hållbar filmproduktion i ett nära samarbete med producenten och miljöstrategen Ronny Fritsche. Samarbetet har bland annat lett till Sveriges första utbildning inom hållbar filmproduktion (tillsammans med Simon Strandvik på Greentime), rapporten ”Hållbar filmproduktion, en rapport som visar vägen” (2017) och checklistor för olika funktioner i filmbranschen för att öka klimatsmartheten.

Ronny Fritsche arbetar som producent på Zentropa men anställs nu deltid av Film i Väst och kommer under sin projektanställning främst att fungera som ett stöd till Film i Västs samproduktioner och utveckla verktyg och checklistor för en hållbar filmproduktion. Inledningsvis kommer utvalda samproduktioner att fungera som pilotprojekt, tv-serien Bäckström (produceras av Yellowbird för C More och TV4 i samproduktion med Film i Väst) arbetar under våren tillsammans med Ronny för ett ökat hållbarhetstänk.

About Eric Diedrichs 711 Articles
Ansvarig utgivare, chefredaktör och medgrundare av FIlmtopp.se. Oavsett om du håller med om vad jag skriver eller inte, kommentera gärna. Det finns alltid nya infallsvinklar att diskutera film med.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.