Recension: Unicorn Store (2019)

Underligt för underlighetens skull fungerar inte alltid.

Brie Larson och Samuel L. Jackson i ”Unicorn Stor”. Foto: Netflix

Titel: Unicore Store
Regi:
 Brie Larson
Manus: Samantha McIntyre
Med: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Joan Cusack m.fl.
Genre: Drama
Speltid: 1 tim 32 min

Brie Larsons regidebut vill desperat ha den där fina indiefilm-stämpeln. Men dessvärre utan framgång. ”Unicorn Store” är mest en konstig och tråkig film om en kvinna som vill ha en enhörning. Underligt för underlighetens skull fungerar inte alltid.

Kit är en misslyckad konstnär som tvingas flytta tillbaka till sina föräldrar. Hemma blir hon konstant påmind om bristen på framgångar i sitt liv och tar till slut ett enkelt jobb på ett tråkigt kontor. Men Kit vantrivs och vill egentligen syssla med något annat. En dag får hon en märklig inbjudan till en butik som ägs av en excentrisk man spelad av Samuel L. Jackson. Han lovar att ge henne det som hon behöver. Kit ser plötsligt en möjlighet att uppfylla sin barndomsdröm om att äga en enhörning. Men först måste hon testas om hon är lämplig.

Netflix-distribuerade filmen ”Unicorn Store” är en mycket märklig berättelse som medvetet försöker vara så konstig som möjligt. Problemet är dock att när handlingen totalt saknar någonting som kan uppehålla ett intresse blir det bara underligt för underlighetens skull.

Historien om en amerikan med en misslyckad karriär som flyttar tillbaka till mamma och pappa på hemorten är gammal som gatan. Helst ska huvudkaraktären också samtidigt lära sig något nytt om sig själv och gå vidare med en ny livssyn. Unicorn Store kämpar för att göra samma resa men faller platt. Ibland blir bara en konstig film inte mer än just så.

Mot slutet försöker Unicorn Store kämpa sig fram till någon form av slutsats. Att berätta varför Brie Larsons karaktär Kit försöker frigöra sig på jobbet, återfinna sin konstnärssida, ha en tråkigt krystad romans och samtidigt ta reda på varför hon egentligen vill ha en enhörning. Problemet är att ingen bryr sig vid det laget. Publiken har nog i stället börja fundera på nästa film.

Filmtopps betygssymbol för 1 av 5.

För andra bättre tips spana in vår lista över bästa filmer från 2019.

About David Lindahl 451 Articles
27-årig journaliststudent med ett enormt intresse för filmens värld. Har speciell förkärlek för westerns, tunga draman och skådespelaren James Stewart.

1 Comment on Recension: Unicorn Store (2019)

  1. I thought this was a very weird movie. I seemed to enjoy it in begin as it was pretty mysterious. Then i realise it didnt happen anything. So i kept skipping like 5mins 5mins etc. Until i saw that they were in the elevator and went up to the Unicorn. I thought maybe something cool would happend but she just talked to it and it barely responded it was like she could hear it but we couldnt. So ill rate this movie a 4 a waste of my time. The only positive thing i saw in this movie was that it had a great message. Dont listen to people that want to change you just do what u like and let it be.

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.