Sylvester Stallone gör ny boxningsfilm

Sylvester Stallone jobbar på boxningsfilm om Jack Johnson.

Sylvester Stallone har medverkat som skådespelare och regissör bakom en mängd boxningsfilmer till exempel Oscarsbelönade ”Rocky”, som är löst baserad på Chuck Wepners boxningskarriär och ”Creed”. Hans nästa projekt blir en film om Jack Johnson.

Sylvester Stallone har relativt nyligen startat ett nytt produktionsbolag under namnet Balboa Productions. Nu har det också dykt upp information om bolagets nästa film. Det nya projektet kommer att bli en verklighetsbaserad boxningsfilm om tungviktsboxaren Jack Johnson och hans liv.

Idén väckts först när Stallone ville att Donald Trump skulle på landets vägnar be om förlåtelse för hur de behandlat den första afroamerikanska boxaren Jack Johnson, som under sin karriär fick utstå rasistiska trakasserier. En anledning till detta var för att han var gift med en vit kvinna, vilket var otänkbart i början på 1900-talet. Johnson dog 1946.

Jack Johnson

Nu har alltså Stallones produktionsbolag och MGM beslutat att de tillsammans ska göra en ny boxningsfilm om Jack Johnsons liv. Läs också om att Sylvetser hintar om Expendables 4.

Vi kommer snart också få se ”Creed 2” som släppas den 21 november 2018 i USA.

Är du trött på alla Stallones boxningsfilmer eller vill du se mer?

About Kristian Andersson 1275 Articles
Jag är en nyhetsreporter som försöker förmedla allt mellan himmel och jord. Jag slukar stora mängder film men mitt stora intresse är draman av olika slag.

Be the first to comment

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras.