Fler svenskar än någonsin såg Oscarsgalan

Oscar

Aftonbladet, som ansvarade för den svenska sändningen av Oscarsgalan, rapporterar att antalet tittare var 85 000 – med en snittid på en timmes tittande per besökare. Tillsammans med visningarna av de relaterade klippen som också har lagts upp har vi slagit ett nytt rekord; vilket tyder på ett rejält intresse från svenskarna.

Varför det blev så många tittare mellan 02:30 och 05:30 på söndagskvällen just i år är svårt att svara på, kanske kan en bidragande faktor ha varit Leonardo DiCaprios omtalade Oscarsnominering eller att svenskan Alicia Vikander var nominerad för bästa kvinnliga biroll – och som vi alla vet vann de båda.

About Daniel Turfors 88 Articles
Musikälskande filmtittare som pluggar journalistik och söker efter en hemlig portal till Wes Andersons universum.