The Team säsong 1

The Team säsong 1

  • Viaplay
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Recension
27 februari 2017
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Recension
27 februari 2017
  • I rollerna:
    Lars Mikkelsen, Jasmin Gerat, Veerle Baetens m.fl.

the team

Att förflytta sig mellan olika platser, länder, städer om vartannat kan vara mer än förvirrande, vilken kan leda till att det tar en stund att komma in i filmen eller, som i det här fallet, serien. I The Team får vi följa tre utredare på internationell basis som undersöker en rad brutala mord, människohandel, slaveri och annan organiserad brottslighet i Europa. Serien ska ge en god bild över hur smuggling och handel av människor utövas runtom i Europa och den ena episoden är fulare än den andra.

Marius Loukauskis (Nicholas Ofczarek), växer fattigt upp i Sovjetunionen och får därför en stor längtan efter att bli rik. Jätterik. Han var tvungen att växa upp tidigt då han vid en tidig ålder tvingades att delvis försörja sin familj. Detta genom att sälja gods på den svarta marknaden. Något han lyckades bra med. Han kom sedermera att verkligen se vad som var bra business och vad som skulle ge honom den rikedom som han önskade – prostitution. Vi får följa Loukauskis under sin resa genom Europa med att köpa och sälja människor, mestadels kvinnor.

De tre utredarna försöker på bästa sätt att komma åt Loukauskis genom att samla på sig så mycket bevis det bara går. Vi hoppar mellan Tyskland, Österrike, Belgien och Danmark och för den som har rest en del i Europa är det alltid kul att återbesöka dessa städer. Det, tillsammans med användningen av de inhemska språken, gör att serien blir väldigt dynamiskt och intressant.

Skådespelarinsatserna är, tyvärr, inget som jag kommer att minnas. Inte ens Lars Mikkelsen, som annars brukar vara bra, gör något speciellt med sin roll. Det går nästan att känna att de inte har utvecklat sina karaktärer alls och de lyfts egentligen inte heller med tiden som serien utspelas. Alla karaktärer har stora problem privat, men det är inte något, som i alla fall jag, fäster någon stor vikt vid. Det är utredningen som är kärnan.

Vad som gör den här typen av serie intressant är att alla pratar sitt hemspråk, något som oftast förbises i filmer där engelska ändå i slutändan är huvudmålet. Varför skulle någon helt plötsligt prata något annat än sitt moderspråk med sin familjemedlem? Något som jag skulle vilja säga är ytterst märkligt. Det ger serien stark dynamik och väcker ens nyfikenhet.

The Team är en serie jag absolut tycker att du ska se om du gillar thrillers, men den hade kunnat bli så mycket bättre om karaktärerna hade vidareutvecklats. Nu känns de bara torftiga och tråkiga och jag är inte övertygad. Sevärd, men inte mer än så.

Fredrik Redestad