Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Alex säsong 2

Alex (säsong 2, avsnitt 1-3)

  • 6 x 43 min
  • Action, thriller
  • Viaplay
Jonatan Blomberg | Recension
25 maj 2019
Jonatan Blomberg | Recension
25 maj 2019

Alex tvingas ännu en gång fatta tvivelaktiga beslut för att skydda sin familj.

Den första säsongen av "Alex" hör till en av Viaplays mest omtyckta originalserier. Mycket tack vare att idén bakom serien kommer från huvudrollsinnehavaren Dragomir Mrsic själv, som med sina egna tidigare kriminella upplevelser har lyckats skapa ett gäng intressanta karaktärer.

  • I rollerna:
    Dragomir Mrsic, Rakel Wärmländer, Maximilian Alonso Mrsic m.fl.
Rakel Wärmländer och Dragomir Mrsic i andra säsongen av "Alex".
Rakel Wärmländer och Dragomir Mrsic i andra säsongen av "Alex". Foto: Viaplay

Under den första säsongen får vi exempelvis veta att det finns en skillnad mellan att vara en polis och en snut. Där snutarna gör vad som krävs för att sätta dit skurkarna, medan poliserna gör allt enligt lagboken och golar på dem som faktiskt får resultat.

Alex (Mrsic) är när vi först lär känna honom en korrupt snut, som gör vad han kan för att hålla sin familj säker. Men när han försöker ändra på sitt liv och leva på ett ärligt sätt, tvingas han fatta en rad tvivelaktiga beslut.

När den andra säsongen drar igång försöker Alex ännu en gång hålla huvudet nere och göra "det rätta", länge nog för att kunna återförenas med sin familj. Men tvingas snabbt ta ett gäng svåra beslut som sätter både honom och hans son i fara.

Dragomir Mrsic i "Alex".
Dragomir Mrsic i "Alex". Foto: Viaplay

Det som framför allt gör "Alex" till en serie värd att lägga tid på, är hur klippt och skuren Dragomir Mirsic är för titelrollen. Det hjälper dessutom att sonen i serien faktiskt spelas av hans egna grabb, vilket ger deras relation i serien en extra nivå.

De tre första avsnitten håller samma nivå och kvalitet som den första säsongen gjorde. Om du gillade vad vi fick se då så finns det ingen fråga om saken, det är klart att du ska se på den hårdnackade fortsättningen. Det blir visserligen aldrig "bättre än bra", men det är trots allt bättre än de flesta andra svenska produktionerna i samma genre.

NÄSTA ARTIKEL