The Transporter Refueled

The Transporter Refueled (2015)

 • 1 tim 36 min
 • Action
Sebastian Håkansson | Recension
10 oktober 2015
Sebastian Håkansson | Recension
10 oktober 2015

"The Transporter Refueled" är ungefär lika bra som en mobiltelefon utan ström…

 • Regi:
  Camille Delamarre
 • Manus:
  Adam Cooper, Bill Collage
 • I rollerna:
  Ed Skrein, Loan Chabanol, Ray Stevenson m.fl.

Frank Martins (Ed Skrein) tre regler är enkla: ändra aldrig affären, inga namn och öppna aldrig paketet. Frank jobbar som yrkeschaufför och han är den mest kvalificerade transportören som går att anlita. Vad du än vill ha levererat fixar Frank det, men så tar han rejält betalt också.

Han blir anlitad av den mystiska Anna och hennes tre väninnor, men ganska snabbt upptäcker Frank hur brudarna har lurat honom. I själva verket har de kidnappat hans far, för att genom utpressning få Frank till att hjälpa dem att bli kvitt med maffiabossen Arkady (Radivoje Bukvic). Driven av hämnd kommer han att bryta alla sina regler för att rädda sin far i en actionfylld resa längs den franska Rivieran.

transport

Det var länge sedan jag såg en sådan här usel actionfilm. Jag vet inte vad som är värst; handlingen, actionscenerna eller det svajande skådespelet. Till och med filmens bilscener är dåliga, något som borde vara av värde eftersom det är en slaggs bilfilm.

The Transporter Refueled  är en så kallad reboot på de tre tidigare Transporter-filmerna med Jason Statham i huvudrollen som Frank.

I den nya versioner är det alltså Ed Skrein som spelar Frank. Jag tycker nästan synd om honom. För att ständigt levererar platta citat med en onaturligt förvrängd, djup och mörk röst, kan inte vara mycket att skryta med på sitt CV. Tydligen var skälet till hans avhopp i TV-serien Games of Thrones, denna inspelning.  Skrein spelade karaktären Daario Naharis. Undra om han ångrar detta rollval idag? För The Transporter Refueled är verkligen en dålig film.

Bäst: Ska jag lyfta fram något bra är filmen ganska kort.