The Theory of Everything.

The Theory of everything

 • 2 tim 3 min
 • Drama
Axel Diedrichs
03 december 2019 kl. 12:12
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.
ANNONS
ANNONS

När den kände astrofysikern Stephen Hawking (Eddie Redmayne) drabbas av svår muskelsjukdom väntar en tuff kamp för honom och hustrun Jane (Felicity Jones).

 • Regi:
  James Marsh
 • Manus:
  Anthony McCarten, Jane Hawking (bok)
 • I rollerna:
  Eddie Redmayne, Felicity Jones, Harry Lloyd, Tom Prior m.fl.

Tips på bra romantisk film: The Theory of Everything

"The Theory of Everything" visar på många sätt vem Stephen Hawking är. Han är inte bara en briljant forskare inom fysik men en varm och skör pappa, trollbunden av sin familjs starka kärlek till honom. När jag tittar på Eddie Redmaynes porträtt av Hawking så glömmer jag ibland bort att jag tittar på en skådespelare. Hans rollkaraktär, som till stor del av filmen inte har många repliker, uttrycker sig oerhört starkt. Hans prestation genom filmen är fantastisk och hur han utan ord kan säga så mycket är oförglömligt.

För att vara rättvis vill jag förbereda dig på att handlingen förs sakta framåt och att filmens underhållning främst ligger i skådespeleriet. Jane och Stephens relation står i centrum där skådespelarna levererar fantastiska prestationer. Deras nästintill omöjliga kärlek smärtar i mig och ju mer Stephens rörelse - och talförmåga försvinner, desto mer vill tårarna fram.

Har du en extra mjukhjärtad dag och suktar efter att få snyfta framför vita duken, rekommenderar jag att du går och ser James Marshs film.

The Theory of Everything är baserad på boken Travelling to Infinity: My Life with Stephen (2007), skriven av Jane Hawkings. Filmen hade fem Oscarsnomineringar just Eddie Redmayne vann priset för årets bästa manliga huvudroll.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL