The Ranch

The Ranch säsong 3

  • Drama/Komedi
Thilda Rimsäter | Recension
21 juni 2017
Thilda Rimsäter | Recension
21 juni 2017

The Ranch säsong 3 bjuder inte på några överraskningar

  • I rollerna:
    Ashton Kutcher, Danny Masterson, Debra Winger, Sam Elliott, Elisha Cuthbert m fl.
Ensemblen i "The Ranch". Foto: Netflix
Ensemblen i "The Ranch". Foto: Netflix

Så har The Ranch säsong 3 landat på Netflix. Och trots att den andra säsongen avslutades med en oväntad graviditet, bjuder inte de nya avsnitten på några större överraskningar. Vad som däremot är kul är hur Colt äntligen får visa sig från en bättre sida. I tidigare säsonger har jag tyckt att det roligaste med serien har varit att få se några av That 70's Show-skådespelarna tillsammans igen. Samtidigt verkar Ashton Kutcher bara hitta värre och värre produktioner att medverka i. Lyckligtvis får hans karaktär Colt visa framfötterna lite mer i den här säsongen, att han är en man som ställer upp och tar ansvar för sina handlingar.

LÄS OCKSÅ: Recension av Dear White People (avsnitt 1-5)

Rooster har inte direkt gått igenom någon större förändring. Han är mer ute efter att få driva sin egen ranch och är för stolt för att börja jobba hos sin pappa igen. I säsongens sista avsnitt gör han dock något som faktiskt är riktigt fint. Sams kärleksliv fortsätter att rulla på och tas till nästa nivå i den här säsongen, samtidigt som vi får se honom i en svagare position. Han fortsätter att charmera på sitt gammalmodiga vis, med väl valda ord.

Denna gången får vi även se Maggie gå vidare i säsongens mest uppfinningsrika och nästintill Stockholmsyndromska handling där hon fattar tycke för en man som sedan rånar henne. Hon polisanmäler honom inte och försvarar dessutom honom inför sina barn. Men trots vissa intressanta karaktärsutvecklingar och annorlunda situationer, är det sällan som humorn ens leder till leende. Och i slutet av dagen är det väl sit-com i sin värsta form?

Även i den här säsongen så har jag svårt att bry mig om karaktärerna och framstegen som har gjorts, både handlingsmässigt och i karaktärernas förändringar.

LÄS OCKSÅ: Emmygalan 2017 - Detta bör du veta

Bäst: Colt har börjat bli vuxen! Äntligen förstår man mer vad Abby ser hos honom, vilket gör att man längtar lite mindre efter att Happy Endings ska komma tillbaka, men bara lite.

Sämst: Fortfarande ganska många sexistiska kommentarer. Samt laugh lines.