Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Best Offer

The Best Offer (2013)

 • 2 tim 11 min
 • Drama, Triller
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Recension
03 december 2019
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Recension
03 december 2019
 • Regi:
  Giuseppe Tornatore
 • Manus:
  Giuseppe Tornatore
 • I rollerna:
  Geoffrey Rush, Sylvia Hoeks, Jim Sturgess m.fl.
1029-M-The-Best-Offer
Foto: SF Studios.

Arrogante men fenomenale värderaren Virgil Oldman (Geoffrey Rush) är störst på aktionsmarknaden. Han är en mästare. En dag ringer unga Claire och ber Virgil värdera hennes bortgångna föräldrars förmögenhet. Det finns bara en märklig detalj som också försvårar processen. Claire vägrar visa sig. Hon lider av extrem torgskräck och har i många år hållit sig inlåst i ett rum i sina föräldrars hus.

En intressant kärlekshistoria börja växa mellan Virgil, som aldrig varit i en sexuell relation med en kvinna, och Claire som inte ens låter honom se henne. Tryckta på varsin sida om en dörr håller de långa samtal och kommer allt närmre och närmre varandra. Kan deras kärlek läka Claires sjukdom? Kan Virgil någonsin ens få ut henne ur rummet?

Dessutom finns det en intressant sidoplot där Virgil hittar delar av en antik pratande robot som hans vän Robert försöker hjälpa honom rekonstruera. So far so god. Vi har en lagom originell gubbsjuk kärlekshistoria, en stark skådespelare som skiner allt för sällan (Rush) och en smått spännande bi-historia. MEN andra halvan av filmen är fullsmockad med brister.

Filmen växlar till att bli någon slags stilistisk, urvattnad thriller som försöker vara smartare än vad den egentligen är. Allt sämre och sämre tvister avlöser varandra, redan ointressanta biroller blir fåniga och mot slutet är det riktigt dåligt. Synd. Dessutom får historien kring Robert och den talande roboten en riktigt dålig upplösning.

NÄSTA ARTIKEL