Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Trevlig helg (säsong 1)

Trevlig helg (säsong 1)

 • 8 x 15 min
 • Komedi
 • SVT Play
Ebba Pettersson | Recension
18 februari 2021
Ebba Pettersson | Recension
18 februari 2021

"Vi äter, sover, jobbar och längtar till helgen"

Humorgenierna Johanna Nordström och Hampus Nessvold visar det roliga småstadslivet i SVT:s nya humorserie "Trevlig helg".

 • Regi:
  Anna Vnuk
 • Manus:
  Hampus Nessvold, Björn Edgren
 • I rollerna:
  Johanna Nordström, Hampus Nessvold m.fl.

I den nya SVT-serien "Trevlig helg" får vi stifta bekantskap med människorna i det lilla samhället Västerköping. Dryga kassörskan Terese, patrullerande "Väktar-Åsa" och feministpysslaren Sofie är några av karaktärerna som på sina enskilda håll försöker klara sig igenom vardagen i längtan efter helgen.

Trevlig helg är en sketch-baserad humorserie, likt Kvarteret Skatan och Mia och Klara som gick på SVT för några år sedan. Det är korta klipp med karaktärerna och deras resor från början av veckan till slutet av veckan. Resor mot helgen som kantas av roliga hinder längst vägen. Blind dates, tandläkarbesök eller en återträff med högstadieklassen.

Det känns roligt att återigen få en serie som "Kvarteret Skatan" på SVT. Humorserier i sketch-format är både enkelt och väldigt roligt att titta på om det görs på rätt sätt. Något jag tycker att Trevlig helg lyckas med. Jag skrattar högt (eller fnissar lågt för mig själv) åt kassörskan Tereses otrevliga kommentarer till kunderna, feministpysslaren Sofies tutt-mössor och den stela stämningen på P4 Västerköping.

Hampus Nessvold, bland annat känd för humorprogrammet 22 kvadrat i P3, och Björn Edgren, manusförfattare till Premiärdatum oklart som visades på SVT förra året, har skrivit manuset. Hampus spelar även flera av karaktärerna tillsammans med komikern Johanna Nordström, som många nog känner igen från Parlamentet. Anna Vnuk har regisserat och är även medlem i humorgruppen Grotesco. Det är alltså en riktig humor-kvintett som ligger bakom kalaset.

"Trevlig helg" har premiär idag på SVT och SVT-play. Serien kommer därefter med nya avsnitt varje torsdag. Kommer du att titta?

NÄSTA ARTIKEL