Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Stora stygga räven (2017)

Stora stygga räven (2017)

 • 1 tim 23 min
 • Animerat
Gustav Larsed | Recension
13 december 2018
Gustav Larsed | Recension
13 december 2018

"Stora stygga räven" är ingen ny Oscarskandidat men en mysig stund för hela familjen.

Patrick Imbert och Benjamin Renner, två av personerna bakom den Oscarsnominerade filmen "Victor och Josefine", har återigen gått samman. Resultatet är en mysig film för barn i alla åldrar, men främst för de allra minsta. Filmen heter "Stora stygga räven" och har svensk biopremiär fredagen den 14:e december.

 • Regi:
  Benjamin Renner och Patrick Imbert
 • Manus:
  Benjamin Renner och Jean Regnaud
 • I rollerna:
  Jesper Adefelt, Anton Lundqvist, Olle Sarri m.fl.
Ankan, kaninen och grisen ska leverera ett barn i filmen Stora stygga räven.
Foto: Folkets Bio

Stora stygga räven är uppbyggd av tre korta berättelser som alla har samma idylliska franska lantgård som utgångspunkt. 

I den första berättelsen får ankan och kaninen i uppdrag av en stork att leverera ett barn till sina blivande föräldrar. Då dessa två är de mest olycksdrabbade figurerna på gården följer den ordningsamme grisen med för att se så allt går rätt till. Det gör det inte.

I del två stjäl räven äggen från en av gårdens hönor. När äggen kläcks tror naturligtvis kycklingarna att räven är deras mor. Han måste nu göra allt han kan för att bevisa att han inte är världens bästa och gosiga mamma, utan en stor och stygg räv.

Sist ut i raden av berättelser får ankan och kaninen för sig att de har dödat tomten och ger sig därför iväg för att rädda julen. Grisen får återigen följa med för att hålla ett vakande öga. Det går sådär.

"Stora stygga räven" är en film som främst riktar sig till de allra yngsta i publiken. Problemet med sådana filmer är allt som oftast att det blir en näst intill outhärdlig upplevelse för medföljande föräldrar. Så är det dock inte i detta fallet. Berättelserna är enkla men roliga och mysiga och framför allt otroligt charmigt tecknade i samma stil som Victor och Josefine.

Med andra ord tycker jag ni ska ta med era barn på bio i helgen. Förvänta er ingen ny Oscarskandidat i Stora stygga räven, men väl en mysig stund för hela familjen.

Ta även en titt på vår lista över 2018 års bästa filmer.