Stalker

Stalker (2014-)

  • 60 min x 10
  • Drama, Thriller
Axel Diedrichs | Recension
12 februari 2015
Axel Diedrichs | Recension
12 februari 2015

En detektivbyrå i Los Angeles är specialiserade på att investigera stalkers (förföljare).

  • I rollerna:
    Dylan McDermott, Maggie Q, Victor Rasuk m.fl.

Poster till "Stalker"

Anslaget för hela serien sätts i en öppningsscen där en kvinna utanför sitt hem krockar med sin stalker och jagas ut till bilen där hon tänds på eld och dör i en explosion.

När vi först introduceras för detektivbyråns ledare Beth Davis (Maggie Q) förklarar hon naturen som ligger hos en stalker. De betraktar dem så som vi betraktar djur.

"Över sex miljoner människor förföljs varje år i USA. En av sex kvinnor, en av nitton män. Stalking är att ge en person oönskad eller tvångsmässig uppmärksamhet. Drivkrafterna är avvisning, svartsjuka, hämnd."

Ny på byrån är Jack Larsen (Dylan McDermott), en svårläst person vars knepiga förflutna hintas i en side-story vi får följa. Larsen visar sig vara illa omtyckt av många, men en väl erfaren detektiv. Även om Larsen tidigare varit annat än god, är jobbet hans chans att visa att han vill förändras.

Stalker är en underhållande serie proppad med spännande mysterier. För varje avsnitt ges Larsen och Beth ett nytt fall att lösa samtidigt som serien utvecklar side-stories vars karaktärer ges större och större betydelse. Stalker överraskar inte till den större bilden och liknar Jeff Davis kriminalare Criminal Minds (2005 -) men jag tycker att de har filmat den väldigt smart. De använder hela tiden tajta vinklar och eftersom jag får lära mig att stalkers kan lura runt varje hörn så blir det bitvis riktigt spännande!

Serien hade premiär i Oktober förra året och har hittills släppt 17 avsnitt av första säsongen.

Bäst: I avsnitt 4 är det en scen inne bland omklädningsrummen i en klädaffär för halloween-dräkter där en clown besöker en kvinna. Påminner om "Toca la pared"-scenen i Barnhemmet, fantastiskt!