Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Spies in Disguise

Spies in Disguise (2019)

 • 1 tim 42 min
 • Action, Äventyr
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Recension
31 januari 2020
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Recension
31 januari 2020

Sagan om superagenten som blev en duva.

Godtrogen uppfinnare paras ihop med tuff superagent. Den ena vill förändra världen med kramar, den andra med explosioner. När den ena blir en duva, måste de lära sig att samarbeta.

 • Regi:
  Troy Quane, Nick Bruno
 • Manus:
  Brad Copeland, Lloyd Taylor, Lucas Martell (kortfilm)
 • I rollerna:
  Will Smith, Tom Holland, Ben Mendelsohn m.fl.

Hela sitt unga liv har Walter (Tom Holland) velat göra världen till en tryggare plats genom sina påhittiga uppfinningar. Vad sägs om en spionpenna som skjuter klibbigt slime istället för laser? Eller en granat laddad med glitter (för den som är uppslukad av ett glittermoln kan väl knappast vara arg)? Frågar du personalen på agentbyrån där han jobbar, så är han "knäpp" och "konstig". Fast han är också ju ett snille med stor potential. Så han får hållas.

En dag får Walter sin livs chans. Toppagenten Lance Sterling (Will Smith) har nämligen fått sin identitet kapad av en superskurk och är nu jagad av sin egen agentbyrå. För att lösa fallet behöver Lance jobba i det dolda och han har hört att Walter kan göra en "osynlig". Perfekt! Efter att ha slukat det magiska medlet visar det sig att han inte alls blir osynlig i den klassiska bemärkelsen. Nej, han blir en duva. "Den perfekta spionen" enligt Walter. "Fullständig idioti" enligt Lance.

Uppslaget för "Spies in Disguise" är faktiskt rätt roligt och skurken känns ovanligt genomarbetad. Han drivs av en motivation som slänger omkull den typiskt "svart/vita" värld vi brukar se i den här typen av filmer. Tyvärr bjuder inte resten av manuset på några nyheter. Walter och Lance måste lära sig att samarbeta, moralkakor delas ut på löpande band och allt kulminerar i ett actionspektakel där flera logiska genvägar tas.

Samtidigt är det bättre än mycket annan familjefilm som görs och merchandise-tänket känns inte heller lika cyniskt. Här har man istället fokuserat på att göra reklam för de vuxna (Audi lär ha betalt en hel del för att synas i den här filmen).

Några vassa skämt och snygg animation får "Spies in Disguise" att flyga upp till en trea i betyg.

NÄSTA ARTIKEL