Nu på bio

Det senaste på biofronten!

HBO Tell Me a Story

Så bra var första avsnittet av ”Tell me a Story”

Sebastian Ahokas | Recension
09 december 2019
Sebastian Ahokas | Recension
09 december 2019

Mörk skildring av ljusa sagor.

HBO har släppt en ny säsong av serien Tell me a Story”. Precis som i första säsongen dras parallellerna till kända sagor hejvilt.

Tell Me a Story
Foto: HBO

 

Att koppla filmer och serier till välkända sagor och historier är inget unikt. Hur många gånger har vi inte sett olika versioner och tappningar av till exempel Snövit och Askungen - för att bara nämna ett par stycken. Dessutom är det mer än vanligt att regissörer och filmskapare hintar lite med bitar från klassiska sagor.

I ”Tell me a Story” har man nästan tagit detta ett steg längre. I första säsongen flätade skaparen Kevin Williamson samman ”De tre små grisarna”, ”Rödluvan och vargen” och ”Hans och Greta” men i form av en mörk thrillerserie. Nu ska han alltså göra det igen.

Säsongens första avsnitt handlar om popstjärnan Ashley Rose som efter en releasefest blir svårt brännskadad när hennes bil utsätts för en brandbombsattack. Rose räddas ur eldinfernot, men tvingas efter attacken att gå runt med masken som Fantomen på Operan brukade ha och skinnhandskar. Hon, hennes manager och skivbolaget oroar sig dock mer för om hon någonsin ska kunna sjunga igen, än för brännskadorna som plågar 27 procent av hennes kropp.

Förutom sångerskan får vi även följa alkoholisten Jackson när han hänger i barer och raggar på kvinnor. En natt på en bar träffar han Simone. Efter ett X antal drinkar säger Simone att hon måste gå hem. Jackson följer efter, men får stryk i en bakgata. Efter slagsmålet får han hjälp av Simone och man kan ana en inledning av en sorts Skönheten och Odjuret-saga.

Utöver dessa två livsöden får vi även följa flera andra spännande karaktärer. Bland annat Ashley Roses livvakt Beau -  som av någon mystisk anledning tvingats ta en paus från poliskåren - och Jacksons systers man som förföljer en kvinna. 

Det kan låta rörigt med alla karaktärer och berättelser, men låt inte det skrämma er. Första avsnittet av säsongen är nämligen lovande och riktigt bra. Avsnittet bygger upp vad som ser ut att kunna bli en riktigt bra säsong. Spänningen, mörkret och det psykologiska trycket finns där och trappas upp minut för minut.

Sammanfattningsvis är första avsnittet en stark öppning med flera intressanta historier. Vilka sagor som sammanvävs den här säsongen än är inte så uppenbart än, men oavsett vilka det blir så tror jag som sagt att det kommer att bli en bra säsong. Speciellt så som avsnittet avslutas.