Recension: Bodies, Bodies, Bodies! (2022)

Recension: Bodies Bodies Bodies (2022)

 • 1 tim 34 min
 • Komedi, Skräck
Eric Diedrichs
17 juni 2023 kl. 10:00
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Skräckkomedin får nytt liv hos Viaplay

Att Pete Davidson spelade en av rollerna spelade ingen roll. Skräckkomedin ”Bodies Bodies Bodies” fick ett kort liv på svenska biografer. Nu kommer filmen till Viaplay och Filmtopps Eric Diedrichs passar på att recensera.

 • Regi:
  Halina Reijn
 • Manus:
  Sarah DeLappe, Kristen Roupenian
 • I rollerna:
  Amanda Stenberg, Maria Bakalova, Pete Davidson, Lee Pace m.fl.

Skräckfilmer – särskilt skräckkomedier – baserade på lekar har nästan blivit en genre i sig. Min personliga favorit är än så länge Ready or Not (2019), som trots att den handlar om kurragömma är en film jag ser om med jämna mellanrum. Truth or Dare (2018) är ett mindre lyckat exempel. Den vill jag aldrig se om.

Om du någonsin har spelat ”Maffia” eller ”Warewolf” eller någon annan variant av spelet där det gäller att lista ut vem i kompisgänget som är en mördare, så är konceptet i Bodies Bodies Bodies ingen direkt överraskning. Om inte, så är det nog rätt lätt att hänga med i ändå.

Bodies Bodies Bodies
Foto: A24

När leken blir till allvar

När ett gäng rika, 20-åriga tjejvänner ska ha ett ”hurricane”-party (idiotiskt, amerikanskt påfund) i ett avlägset familjehus, blir en partylek till allvar. Leken, som går ut på att en av dem är mördare och de andra offer, visar sig vara ligga lite för nära verkligheten. Med den rådande stormen utanför har de ingenstans att fly.

Bodies Bodies Bodies är Halina Reijn andra regilångfilm och på skådespelarlistan ser vi namn som Pete Davidson och Oscarsnominerade Maria Bakalova. Trots att detta är en skräckkomedi med stora namn och med ett gott mottagande, var dess avtryck på de svenska biograferna mer eller mindre obefintligt. Tur är det då att den nu går att se på Viaplay.

Även om detta inte är någon ny Ready or Not, är Bodies, Bodies, Bodies en underhållande och spännande historia, som bjuder på ett par fina twister. Ambitionsnivån ligger helt klart över din dussinslasher, med vissa satiriska element, och skådespelet är som oftast trovärdigt. Särskilt läskigt är det kanske inte, men om du är sugen på en skön, lättsam film så är detta ett utmärkt alternativ.

"Bodies, Bodies, Bodies" har premiär på Viaplay den 17 juni.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL