Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Mr Brooks.

Mr Brooks (2007)

 • 2 tim
 • Thriller
Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Recension
02 december 2019
Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Recension
02 december 2019
 • Regi:
  Bruce A. Evans
 • Manus:
  Bruce A. Evans, Raynold Gideon
 • I rollerna:
  Kevin Costner, Demi Moore, Dane Cook m.fl.

MR. BROOKS

Earl Brooks (Kevin Costner) är en till synes en kärleksfull familjefar med en framgångsrik karriär. Men det ingen vet är att han styrs av ett inre mordiskt jag som måste döda. Mr. Brooks är en psykologisk thriller med ryggrad som släpper fram den vardagliga människans mörker. Temat i filmen är att vi inte kan veta vem någon är och framförallt inte när vi tror att vi känner dem.

Earl Brooks har rutin. Han är snabb, gör inte ett ljud och är hemma till läggdags. Han syns inte i mörkret. Åtminstone nästan inte.

Efter att Brooks rituellt har dödat ett par under deras samlag, visar det sig att någon i kvarteret spanat in dem och lyckats fota händelsen. Fotografen Smith (Dane Cook) är till Brooks förvåning inte intresserad av att sätta dit honom med bilderna. Nej, Smith vill att Brooks lär honom hur han mördar.

Mr. Brooks är en smart och ständig kamp om tillit. Det är inte vanligt att huvudrollen är både en älskvärd familjefar och mördare och dessutom den vi ska heja på. Det är svårt men regissören Bryan A. Evans som även skrivit manus måste jag ge en eloge som har lyckats få det att fungera. Brooks står inför ett tufft val. Ska han lära ut en människa han inte känner hur han tar en annans liv? Och dessutom riskera att åka fast?

Både Smith och Brooks är goda män men som menar allvar, vilket höll mig på helspänn! Mr. Brooks är en svettig thriller och du får hålla i hatten, för i den här storyn är det många svängar!

NÄSTA ARTIKEL