Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Punisher (Säsong 2)

The Punisher (Säsong 2)

  • 13 x 60 min
  • Action
  • Netflix
Gustav Larsed | Recension
13 januari 2019
Gustav Larsed | Recension
13 januari 2019

Andra säsongen av "The Punisher" öppnar starkt, men slutresultatet är en lika stor besvikelse som första säsongen.

I andra säsongen av "Daredevil" gjorde Frank Castle, även känd som The Punisher, en storartad entré. Att han skulle få en egen tv-serier var en självklarhet, men såhär två säsonger senare är åtminstone inte jag speciellt övertygad om att det var en bra idé.

  • Manus:
    Steve Lightfoot (skapare)
  • I rollerna:
    Jon Bernthal, Amber Rose Revah, Ben Barnes m.fl.
Jon Bernthal som Frank Castle i Netflix-serien The Punisher.
Foto: Netflix

Frank Castle befinner sig på flykt från sitt gamla liv. Han reser från stad till stad och stannar aldrig länge. Hans förflutna har likväl en förmåga att söka upp honom, och en kväll befinner han sig på fel plats vid fel tillfälle. Han står i en liten bar, mitt ute i ingenstans, när han märker att något inte står rätt till. Ett gäng beväpnade personer verkar vara ut efter en ung tjej och även om Frank inte vill lägga sig i så kan han inte låta bli. Det ligger inte i hans natur. Helvetet bryter lös och det dröjer inte länge innan han är så insyltad att han omöjligt kan dra sig ur. En kedja av händelser för honom till New York, där en annan del av hans förflutna väntar på honom.

Personligen tyckte jag att den första säsongen av "The Punisher" var en stor besvikelse. Efter Castles mäktiga intåg i den andra säsongen av Daredevil valde de att gå åt helt fel håll när det var dags att ge honom en egen tv-serie. Jag tyckte främst att de fokuserade för lite på The Punisher och gav alldeles för mycket plats åt karaktärerna Russo och Madani, som även spelas av de skådespelare som presterar absolut sämst i hela serien.

När jag under de inledande avsnitten av säsong två märker att fokus nästan uteslutande läggs på Frank Castles berättelse känner jag att de tagit ett steg i precis rätt riktning. Förhoppningen tänds därför om att de hittat tillbaka till den känslan de fångade så bra i Daredevil. En avskalad berättelse där Castle skyddar en tjej mot ondingar och de moraliska dilemman som hör därtill hade varit perfekt, men det räckte tydligen inte för att fylla en hel säsong på tretton avsnitt. Skaparna kände att de behövde fylla ut med ytterligare en storyline och väljer då såklart att fortsätta på den jag gillade allra minst i första säsongen, det vill säga den som följer Russo/Madani. Det är väl ingen helt ointressant berättelse i grunden, men den fungerar bara inte alls för mig. Den största anledningen till det är att skådespeleriet fortfarande brister hos Ben Barnes och Amber Rose Revah, som porträtterar dessa två karaktärer.

Det döljer sig trots allt något riktigt bra i andra säsongen av "The Punisher". Hade de kortat ner den rejält och enbart hållit sig till den storyline de banar väg för i de inledande avsnitten hade vi fått en riktigt bra och underhållande säsong, men nu blir slutresultatet något helt annat och inte alls lika bra som det kunde blivit.

Istället för att lägga tid på "The Punisher" finns det säkert något på vår lista över 2018 års bästa tv-serier som du ännu inte sett.