Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Princess Switch: Switched Again (2020)

The Princess Switch: Switched Again (2020)

 • 1 tim 36 min
 • Komedi, Drama
 • Netflix
Charlotte Brange | Recension
24 november 2020
Charlotte Brange | Recension
24 november 2020

I prinsessuppföljaren är det nu triss i kopior.

I första filmen bytte den jordnära Stacy plats med den blåblodade Margaret, vilket visade sig vara ett lyckokast för dem båda. Men vad händer när en tredje kopia kommer in i bilden? I ännu en av Netflixs superjuliga universum är det dramatik som aldrig blir särskilt farlig, men en trevlig stund för att sätta sig i julstämning.

 • Regi:
  Mike Rohl
 • Manus:
  Robin Bernheim, Megan Metzger
 • I rollerna:
  Vanessa Hudgens, Sam Palladio, Nick Sagar

Alla goda ting är tre – eller? I The Princess Switch (2018) fick amerikanska Stacy (Vanessa Hudgens) sitt happily ever after med prins Edward av Belgravia (Sam Palladio) och prinsessan Margaret av Montenaro (också Hudgens) hittade kärlek i den helt vanliga Kevin (Nick Sagar). I uppföljaren The Princess Switch: Switched Again stundar inte helt otippat julfirande, och Margaret ska under juldagen krönas till drottning för sitt lilla kungadöme.

 

Men mitt bland alla de överdådiga dekorationerna dyker Margarets diviga kusin upp (även detta Hudgens). Hon smider illavarslande planer på hur hon, med hjälp av sina minst lika ytliga medhjälpare, ska kunna sno åt sig både tron och makten. Och eftersom hon och Margaret är så lika kanske de helt enkelt kan byta plats.

 

Vanessa Hudgens har blivit något av en juldrottning inom Netflix så kallade Holiday movie verse. Marvels MCU-universum och likaså Star Wars gigantiska nät kan slänga sig i väggen för den överlappande och spännande julvärlden som Netflix är i full fart att planera. Det är prinsar, prinsessor, påhittade land, låtsassnö och dramatik. Perfekt att komma i härlig stämning med inför den hektiska, men definitivt mysiga, högtiden.

Foto: Netflix.

 

Hudgens har det inte lätt i uppföljaren till Princess Switch. Nu ska hon inte längre axla två, utan tre karaktärer. Det krävs charm och djup för att kunna hålla intresset uppe (supertalangen Tatiana Masley klarade av hela 11 stycken i Netflixserien Orphan Black). Hudgens är duktig, men något slätstruken. Å andra sidan är ju filmens tema väldigt snällt och familjevänligt, så hur mycket utrymme kan hon egentligen få?

 

Nja, "Princess Switch 2" är ingen vidare djup film, eller särskilt sanningsenlig för den delen. En tredje film i serien är redan i planeringsfasen och jag undrar främst: får vi denna gång fyra stycken Vanessa Hudgens att hålla reda på?

 

För fler recensioner --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL