Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
The Crew. Foto: Netflix

The Crew (säsong 1)

  • 10 x 28 min
  • Komedi
  • Netflix
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
16 februari 2021
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
16 februari 2021

En typisk sitcom i något annorlunda miljö.

När du hör ordet sitcom är det inte helt orimligt om du tänker på Kevin James, som gett oss nio säsonger av "King of Queens". Nu är han tillbaka med en ny serie som följer formatets alla regler.

  • Skapare:
    Jeff Lowell
  • I rollerna:
    Kevin James, Jillian Mueller, Freddie Stroma, Gary Anthony Williams m.fl

När ägaren av ett underpresterande racingteam i Nascar går i pension lämnas ansvaret över till ägarens dotter Catherine. Hon försöker få ordning på dem och  äntligen vinna lite tävlingar. Något som teamet inte lyckats med på länge.

Men med dåliga förare, bråkiga medarbetare och slappa mekaniker blir det allt annat en en enkel uppgift för Catherine. Medan hon försöker komma med nya vinklar vill teamets chef Kevin (Kevin James) hellre jobba som förr och ta det lugnt. Det blir en kamp med starka viljor i hela teamet.

"Gör inte mer än vad som krävs"

Sitcoms med skrattmaskiner och roliga händelser är inte på något vis en ny uppfinning i TV-seriens värld. Det är också just dessa serier som präglat de kommersiella kanalernas tablåer under de senaste decennierna. Med The Crew har skaparen Jeff Lowell tagit med sig allt han lärde sig under sin tid med Två och en halv män och byggt en serie i ett garage.

The Crew gör inte mer än vad som krävs av en sitcom, utan håller sig inom ramarna och nära sina föregångare. Ett par halvroliga skämt, lite dråpliga händelser och missuppfattningar av olika former ger skrattmaskinen fnatt. Då och då får de även mig att fnissa till. För trots att varken skämt eller handling står ut, så lyckas seriens avsnitt ändå underhålla i viss mån. En hyfsad serie för dig som vill döda lite tid. 

"Kevin James är ensam om att kännas naturlig"

Kevin James är onekligen seriens stora stjärna och dragplåster. Detta med all rätt. Den rutinerade sitcom-skådisen vet exakt vad han gör och vad som krävs av honom i en serie som The Crew. Han känns naturlig i rollen medan resterande skådespelare överdriver i sina roller som nördar, korkade stjärnor och bittra mekaniker. 

Trots ett riktigt segt premiäravsnitt höjer sig serien något och lyckas få mig att skratta. "The Crew" är en sitcom som många andra, men med skillnaden att den utspelar sig i ett garage och på racingbanan. 

 

NÄSTA ARTIKEL