Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Tall Girl

Tall Girl (2019)

 • 1 tim 41 min
 • Drama, komedi
 • Netflix
Océanne Texier | Recension
02 december 2019
Océanne Texier | Recension
02 december 2019

Ytlig handling med plågsamt dåligt skådespeleri.

“Tall Girl” handlar om tonårstjejen Jodi som alltid känt sig obekväm i sin 186 centimeter höga kropp. En dag bestämmer hon sig för att strunta i mobbarna och sträcka på ryggen. Den här filmen är en perfekt rulle att tortera din värsta fiende med. Det är plågsamt att överhuvudtaget ta sig igenom den här filmen och inget jag rekommenderar någon.

 • Regi:
  Nzingha Stewart
 • Manus:
  Sam Wolfson
 • I rollerna:
  Ava Michelle, Griffin Gluck, Jack Dunkleman, Sabrina Carpenter m.fl.
Tall-Girl-Netflix-Whats-on-Netflix
Tall Girl: Foto Netflix.

Netflix nya ungdomskomedi Tall Girl handlar om tonårstjejen Jodi, som aldrig känt sig bekväm i sin egen kropp. Hon är 186 cm lång och längre än alla killar och tjejer i sitt gymnasium. Efter år av att ha narrats av sina klasskamrater och undvikt uppmärksamhet till varje pris, förändras allt. En dag börjar nämligen en lång utbytesstudent från Sverige på skolan, som får Jodi att finna självförtroende och räta på ryggen. 

Om inte inledningen redan fått dig att genast klickat bort den här recensionen så låt mig göra ytterligare ett försök. Jag tillhör helt klart inte målgruppen för den här filmen, men har svårt se att någon av dagens tonåringar skulle uppskatta det här klysch-haveriet till film. Handlingen är förutsägbar och totalt oinspirerande.

Ett nytt bottennapp av Netflix.

Karaktärerna och deras dialog är så dåliga att jag nästan tro att det är ironiskt. Den enda karaktären som får mig att dra på mungiporna är Jodis bästa vän och vapendragare Fareeda (spelad av Anjelika Washington). Tyvärr är det ingen av filmens andra karaktärer som får mig att känna någonting, förutom våndelse. 

Det enda positiva "Tall Girl" bidrog till var ett gott skratt när skolans nya utbyteselev från Sverige började prata engelska. Det är handen på hjärtat, den märkligaste dialekten jag någonsin hört från en amerikan som ska låta svensk. Vad är det för röstpedagog som sagt till honom att härma Oompa Loomparna från Kalle och chokladfabriken?

Det här är inte en sån där halvdålig romantiskt komedi ,som man kan slötitta på när det finns inget annat att se. Nej, det här är en film som man faktiskt måste plåga sig igenom för att överhuvudtaget kunna se klart. Ju fler människor som sätter på den här filmen desto fler sådana här själlösa filmer kommer Netflix producera, så snälla kolla på vad som helst men inte Tall Girl.

Se istället någon av filmerna på vår lista över roliga svenska komedier.

NÄSTA ARTIKEL