Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Night Teeth. Foto: Netflix

Night Teeth (2021)

 • 1 tim 47 min
 • Action, Drama
 • Netflix
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
21 oktober 2021
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
21 oktober 2021

Vampyrfilm utan särskilt bra bett

När Netflix nu kommer med ännu en take på vampyrer ställer sig Filmtopps Sebastian Ahokas frågan om det inte är dags att begrava vampyrgenren för gott.

 • Regi:
  Adam Randall
 • Manus:
  Brent Dillon
 • I rollerna:
  Jorge Lendeborg Jr., Debby Ryan, Lucy Fry, Alfie Allen m.fl

När Benny erbjuder sig att ta en av sin halvbror Jays arbetspass som privatchaufför har han ingen aning att det kommer att bli en kamp på liv och död. Kvällens två kunder Zoe och Blair är nämligen inte vilka tjejer som helst, utan två vampyrer som planerar att ta över hela Los Angeles genom att döda alla ledare.

I takt med att tjejernas jakt på blod fortgår får Benny en allt klarare bild över vilka tjejerna är och hur vampyrerna finns överallt i stan. När han får reda på att Jay är inblandad i vampyrernas kamp tvingas han välja sida och vem han ska rädda. Det vill säga om han ens överlever natten med två vampyrer i bilen, som dessutom jagas av stadens mäktigaste vampyrer.

LÄS OCKSÅ: 10 fantastiska vampyrfilmer

Har inte mycket mer än sitt visuella

Netflix senaste vampyrfilm inleds med en rätt komplicerad och intressant monolog, i vilken vi får förklarat för oss hur vampyrerna lever bland oss och hur deras hierarki ser ut.

Det hela känns väldigt lovande och det ser ut att bli en film med både djup och intressanta konflikter. Men i takt med att den ungefär 100 minuter långa vampyrrullen fortgår märker vi att filmen dessvärre är rätt platt och inte har mycket mer än sitt visuella att komma med.

För filmen är faktiskt visuellt riktigt snygg, även om den till stor del har samma visuella tema som många av Netflix filmer har haft senaste tiden. Ni vet, mycket starka färger och nästan överdrivet mycket lens flares.

I Night Teeth blir dock färgpaletten aldrig för full och antalet lens flares hålls på en rimlig nivå. Samtidigt bjuds vi på ett kameraarbete som gör att filmen ändå blir någorlunda intressant, trots en rätt tunn handling.

Det är trist att handlingen i slutändan är så pass tunn som den faktiskt är. Potentialen finns verkligen där och handlingen lovar länge gott. Någonstans under jakten på blod irrar dock filmen bort sig och den vet inte riktigt om den vill vara läskig, rolig eller spännande, vilket resulterar i att den knappt blir någonting alls.

Filmen räddas till viss del av Lucy Fry och Debby Ryan i rollerna som smågalna men rätt charmiga vampyrer. Filmens huvudkaraktär irrar dock, likt filmen i sig, bort sig och bjuder på en smått förvirrande karaktärsutveckling.

"Night Teeth" är egentligen precis som många andra Netflix-produktioner. Det är snyggt och har en handling som lovar gott, men som alltför snabbt tappar fattningen och spårar ur innan filmen ens kommit igång. Filmen har sina ljusglimtar men lyckas tyvärr inte få något vidare bett om varken handlingen eller sin publik.

LÄS OCKSÅ: 10 skräcktips från en räddhare

NÄSTA ARTIKEL