Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Mr. Iglesias

"Mr. Iglesias" (säsong 1)

  • 10 x 30 min
  • Komedi
  • Netflix
Jonatan Blomberg | Recension
07 juli 2019
Jonatan Blomberg | Recension
07 juli 2019

"Mr. Iglesias" är årets lättaste bingetittning

Jag brukar använda liknelsen med kaffebönan vid parfymdisken, som nollställer ditt luktsinne mellan två olika dyra parfymer, som en metafor för serier som är perfekta att nollställa hjärnan med mellan två lite tyngre och mer påfrestande produktioner Om det nu hade gått att slå upp "kaffeböna-serie" i ett uppslagsverk, hade en bild på "Mr. Iglesias" funnits med som det perfekta exemplet.

  • I rollerna:
    Gabriel Iglesias, Sherri Shepherd, Jacob Vargas m.fl.
"Mr. Iglesias".
"Mr. Iglesias". Foto: Netflix

Tanken var egentligen att jag skulle recensera en annan serie den här helgen. Men eftersom jag visste att den skulle kräva all min koncentration för att uppskattas på rätt sätt, var jag tvungen att hitta något annat att fördriva tiden med under en flyg och tågresa med många byten (och därför plötsliga avbrott i tittandet).

Efter bara några få minuters tittande på "Mr. Iglesias" förstod jag att det var precis den typen av serie som passade mig perfekt. Handlinge är superenkel, vi får följa högstadieläraren Gabe Iglesias och hans historia-klass under ett läsår, fördelat på tio halvtimmasavsnitt.

Gabe är en fantastisk lärare som lyckas lära ut och motivera en grupp elever, som många hade kastat åt sidan som hopplösa fall. Samtidigt lyckas seriens skapare få in en hel del roliga och träffande kommentarer om vår samtid.

Gabriel "Fluffy" Iglesias som Gabe Iglesias i "Mr. Iglesias".
Gabriel "Fluffy" Iglesias som Gabe Iglesias i "Mr. Iglesias". Foto: Netflix

Faktumet att huvudrollen Gabe dessutom spelas av standup-komikern Gabriel "Fluffy" Iglesias (yepp, serien är likt Alla älskar Raymond och Seinfeld döpt efter sina huvudrollskomikers verkliga namn), vars komedispecialer ofta utgår ifrån hans grymma talang när det kommer till imitationer. En perfekt egenskap för en historielärare att ha också visar det sig.

"Mr. Iglesias" är en serie med stort hjärta, riktigt rolig underhållning och helt perfekt att slå på när du bara vill ha något kul att titta på medan du äter. Om Netflix ger serien chansen att växa med ett gäng säsonger, så är jag säker på att folk kommer att använda den på samma sätt som många exempelvis slår på Vänner eller The Office när man inte vill ha det helt tyst hemma och man redan lärt sig alla avsnitt och skämt utantill efter hundratals omtittningar.

På sin helhet är "Mr. Iglesias" en stark trea av fem, men för sin specifika kaffebönagenre en solklar femma. För mer läsning se vår lista över årets bästa serier.