Isn't it Romantic (2019)

Isn't it Romantic (2019)

 • 1 tim 28 min
 • Romantisk komedi
 • Netflix
Uppdaterad 04 december 2019 kl. 18:12 | Publicerad 01 mars 2019 kl. 19:03
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.
ANNONS
ANNONS

Rebel Wilson och Liam Hemsworth gör parodi på romantisk komedi-genren. 

“Isn't it Romantic” försöker semi-ironisk driva med romantisk komedier, men tyvärr tar den inte ut svängarna tillräckligt mycket och placerar därmed sig själv i samma genre som den ifrågasätter. Filmens enda ljusglimt är Rebel Wilson som driver med den klassiska romcom-tjejen.

 • Regi:
  Todd Strauss-Schulson
 • Manus:
  Dana Fox, Erin Cardillo, Katherine Silberman
 • I rollerna:
  Rebel Wilson, Adam Devine, Liam Hemsworth, Priyanka Chopra, Betty Gilpin, Brandon Scott Jones m.fl.
Rebel Wilson i Isn't it Romantic
"Rebel Wilson" i Isn't it Romantic. Foto: Netflix.

Rebel Wilson spelar den cyniska New York-arkitekten Natalie som varken tror på sig själv eller på sina chanser att finna kärleken. Varken uppskattad av sina kollegor på arkitektbyrån eller av romantiska intressen blir Natalie utsatt för ett rånförsök. I ett försök att fly springer hon rakt in i en järnpelare och tuppar av. När hon senare vaknar upp befinner hon sig i sin livs värsta mardröm - hon har hamnat i en romkom där hon spelar huvudrollen.

New Yorks annars smutsiga gator fyllda med otrevliga människor har nu förvandlats till en rosaskimrande plats full av förälskade par. Hennes annars skabbiga lägenhet är numera stor vindsvåning, hon har blivit byråns stjärnarkitekt och blir uppvaktad av miljonärs-hunken Blake (spelad av Liam Hemsworth).

Natalie behöver nu få någon att bli kär i henne för att det parallella romantiska-komedi-universumet ska ta slut – precis som i de romantiska komedierna som slutar med ett "lyckligt" slut. Till sin hjälp har hon arbetskamraten Josh (Adam Devine) och hennes gay-bästis Donny (Brandon Scott Jones) – sidekicken alla tjejer har i romantiska komedier.  

Enda sättet att göra en klyschig romantiskt komedi 2019 utan att bli ifrågasatt är tydligen att göra en semi-ironisk film om hur en romantiskt komedi är. Filmen vill driva med de klyschor och stereotyper man kan hitta i romcoms men tyvärr blir det lite för uppenbart. Hånet är helt enkelt lite för snällt och ofta blir filmen själv en typisk version av vad filmen försöker förlöjliga. 

En ljusglimt är dock Wilson som passar perfekt i rollen som cynisk anti-romantiker. Hon bryter mot den klyschiga prinsessa-stämpeln som man förknippar med huvudrollen i romantiska komedier med att vara vulgär, högljud och kåt. Även Liam Hemsworth lyckas skapa komisk effekt genom sin överspelade version av den dumsnälla romcom-killen. 

Det räcker dock inte hela vägen. Filmen hade kunnat funka om den tagit ut svängarna lite mer och verkligen vågat driva med romantiska komedier. Det är som att filmskaparna med hjälp av ett semi-ironiskt grepp försöker smyga under stolen med att de gjort ännu en banal romantisk komedi. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL