Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Gunpowder Milkshake. Foto: Netflix

Gunpowder Milkshake (2021)

 • 1 tim 54 min
 • Action
 • Netflix
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
15 juli 2021
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
15 juli 2021

Actionpackat med lite milkshake vid sidan.

Navot Papushado bjuder på sommarens kanske mest intensiva actionfilm på Netflix i en rulle som har allt en actionfilm ska ha, plus lite milkshake.

 • Regi:
  Navot Papushado
 • Manus:
  Navot Papushado, Ehud Lavski
 • I rollerna:
  Karen Gillan, Lena Headey, Carla Gugino, Michelle Yeoh m.fl

Sam jobbar till vardags som en yrkesmördare och är mycket bra på sitt jobb. Det är en yrkesbana där hon följt i sin mammas fotspår. Mamma Scarlet (Lena Headey) försvann dock för femton år sedan i samband med att hon och dottern satt och drack milkshake på en diner. Det sista Sam såg av sin mamma var hur hon satte sig i en bil och försvann.

Därefter tog Nathan (Paul Giamatti) och en grupp yrkeskriminella som kallas för "Firman" hand om Sam. Firman säger sig ha hand om allt och är en grupp med mycket farliga människor. En dag råkar Sam döda sonen till en person som Firman absolut inte vill korsa väg med. Det leder till att hennes trådar till Friman klipps av och hon blir en måltavla för både dem och många andra farliga människor som vill åt henne. Lyckligtvis får hon hjälp av kvinnorna i lönnmördargruppen Bibliotekarierna.

Har inte mycket mer än sin snygghet.

Det första som slår mig när jag ser Netflix nya actionfilm med det rätt spännande namnet Gunpowder Milkshake är att den är vansinnigt snygg. Till och med filmens animerade introduktion lovar gott. I takt med att rullen rullar på bjuds vi på flera visuellt mycket snygga bilder och en spännande ljussättning som påminner om Bad Times at the El RoyaleDet känns till en början som att detta faktiskt kan bli något mycket bra, om bara handlingen är lika bra som filmen är snygg.

Dessvärre har filmen inte mycket mer än sina visuella styrkor. Trots en spännande casting med flera bra skådespelare och bekanta ansikten lyckas inte regissör Navot Papushado (Big Bad Wolves) att få filmen att lyfta. Handlingen lovar gott men lämnar både stora hål och en del frågetecken. Samtidigt som den inte kommer med något som helst nytt, utan bara flörtar nostalgiskt hejvilt och kopierar filmer som faktiskt lyckats. Ett tag undrar jag om det inte är John Wick eller Kill Bill som jag kollar på.

Då den till stor del härmar actionfilmer som faktiskt är bra så lyckas den då och då få till ett par härliga actionscener. Karen Gillan i rollen som den stenhårda Sam hittar ständigt på nya innovativa sätt att döda sina fiender. Ibland lyckas hon till och med få mig att skratta när hon på ett underhållande sätt lyckas tömma ytterligare en mörkklädd herre på sitt blod.

I slutändan är tyvärr Gunpowder Milkshake en besvikelse till actionfilm. Med så bra skådespelare, uppenbart väl genomtänkta bilder och snygg ljussättning är det synd att man helt glömt handlingen. Filmen räddas till viss del av ett par rätt bra actionscener och det visuella, men mycket mer än så finns inte.

NÄSTA ARTIKEL