Konceptbild för "Glow"

"GLOW" (säsong 3)

  • 10 x 35 min
  • Komedi, Drama
  • Netflix
03 december 2019 kl. 13:22
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

"GLOW" bjuder på en charmig fortsättning.

Den tredje säsongen av "GLOW" sticker till Las Vegas för live-wrestling och förlorar en del av tidigare säsongers dragningskraft, när bakom-kulisserna-skapandet av en tv-serie i en tv-serie försvinner.

  • I rollerna:
    Alison Brie, Marc Maron, Betty Gilpin, m.fl.
Alison Brie i "GLOW".
Alison Brie i "GLOW". Foto: Netflix

För den som har gillat de två första säsongerna av GLOW på grund av de många härliga karaktärerna, blir den tredje säsongen en fin möjlighet att lära känna dem bättre. Detta då själva brottandet och arbetet kring det till viss del försvinner.

"GLOW"-gänget har nu blivit så pass bekväma i sina wrestling-trikåer att vi inte längre får se hur det övas på nya moves, utan istället har man skapat ett väloljat Las Vegas-nummer, som rullar på kväll efter kväll. Det gör att den tredje säsongen känns friare än de två tidigare och vi får en chans att verkligen lära känna flera av karaktärerna lite bättre.

När vi nu väl får se wrestling-brottandet, vilket såklart fortfarande är en viss del av säsongen, är det oftast i form av härliga specialnummer med en Las Vegas-touch. Vid sidan om detta får vi också hänga med showgirls, se en grym enmansdrag-show, åka på en förlösande ökenutflykt och introducera Geena Davies i en härlig gästskådespelarroll.

"GLOW".
"GLOW". Foto: Netflix

Beroende på vad man faktiskt har gillat i de två första säsongerna av GLOW kommer troligtvis den tredje att dela publiken i två läger, eftersom dem avviker från de två första. Jag vill inte avslöja exakt hur, men ifall Netflix väljer att beställa en fjärde säsong så kommer vi sannolikt återgå i alla fall lite till de tidigare säsongerna upplägg.

Oavsett vad som händer framöver är skådespelet, fotot och regin i den tredje säsongen hela tiden av högsta kvalitet. Så om man bara råkar gilla resan manuset tar oss med på så finns det väldigt lite att anmärka på.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL