Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Girls With Balls

Girls with Balls (2019)

 • 1 tim 17 min
 • Komedi
 • Netflix
Sebastian Ahokas | Recension
27 juli 2019
Sebastian Ahokas | Recension
27 juli 2019

Förutsägbar splatterfilm med lite bollar.

Vanligtvis brukar Netflix produktioner vara synonyma med hög klass och bra innehåll. ”Girls With Balls” är raka motsatsen och något som bör undvikas.

 • Regi:
  Olivier Afonso
 • Manus:
  Olivier Afonso, Jean-Luc Cano
 • I rollerna:
  Guillaume Canet, Dany Verissimo-Petit, Denis Lavant m.fl.
Girls With Balls. Foto: Netflix.

Girls With Balls handlar förvånansvärt lite om bollar. Istället handlar den franska filmen om ett volleybollag, som efter en viktig seger, bestämmer sig för att åka ut i skogen med en husbil. Ni förstår nog redan nu ungefär var handlingen är på väg. I skogen kommer laget till ett hotell med massa konstiga och äckliga gubbar. Laget bestämmer sig för att lämna hotellet och åka vidare.

Men männen är efter dem, hack i häl, och jagar tjejerna genom skogen. Laget får nu göra allt de kan för att hålla sig vid liv med hjälp av volleybollar och andra vapen.

Platt handling med platta karaktärer.

https://www.youtube.com/watch?v=9X0GMOcZnYw

Redan av titeln att döma hade jag en ganska klar bild av vad detta skulle vara för film – en sorts American Pie/Sex Drive/Superbad med en del sport. Jag hade rätt. Men bara till viss del. Girls With Balls är från första början förutsägbar och har alla klassiska bitar och karaktärer med.

Tidigt får vi bekanta oss med tjejer som ”den nördiga tjejen”, ”den lite maskulina tjejen som kan allt om bilar”, ”den snygga tjejen som är dryg och kaxig” och ”den hårda tjejen med tuff uppväxt”. Ingen av karaktärerna har det minsta tecken på djup eller meningsfullhet utan är bara med för att ”det är så andra liknande filmer ser ut”. Den enda karaktären som är någorlunda intressant och kul är lagets aggressiva och hyperaktiva tränare.

Handlingen är, för det mesta, minst lika platt. Så fort lagets husbil åker ut i skogen förstår man hur filmen kommer att fortsätta. En efter en avlöses typiska scener och inslag som man sitter och väntar på. Filmen haltar en hel del och är stundtals alldeles för tråkig för att kunna utgöra sig för en "komedi", men räddas något tack vare ett par ordentliga och upplivande splatterscener. Även om effekterna är lite cheesy.

Jag har svårt att komma på något mer positivt att lyfta fram. Om jag verkligen måste ta något så är det väl att den är kort. Filmen är knappt en timme och tjugo minuter. Trots det känns det som att man hade hunnit se hela filmtrilogin om Härskarringen innan filmen är slut. 

”Girls With Balls” är något av det absolut sista som ska ses på Netflix. För att vara en splatterkomedi har filmen alldeles för lite humor och splatter. Se något annat, nästan vad som helst. Till och med "American Pie".

Se istället någon av filmerna på vår lista med tips på skräckfilmer på Netflix.