Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Dear White People säsong 3

"Dear White People" (säsong 3)

  • Skapare: Justin Simien
  • Komedi, drama
  • Netflix
Jonatan Blomberg | Recension
04 augusti 2019
Jonatan Blomberg | Recension
04 augusti 2019

Nya "Dear White People" känns som "tredje säsongen av en Netflix-serie"

Det skämtas flera gånger, lite meta-aktigt, om hur "Dear White People" inte vill vara lika förutsägbar som "tredje säsongen av en Netflix-serie". Problemet är bara att genom att försöka att vara något annat än man tidigare varit, blir det precis så spretigt och förutsägbart som man försöker undvika.

  • I rollerna:
    Logan Browning, Brandon P. Bell, DeRon Horton, m.fl.
"Dear White People".
Foto: Netflix

Med det sagt gör höjdpunkterna i Dear White People att man utan problem kan sitta igenom dalarna. För egen del gick jag möjligtvis in med något för höga förhoppningar, då den andra säsongen var en av mina favoriter från i fjol.

Den tredje säsongen av "Dear White People" tar vid precis där den förra slutade. Med Sam och Lionels upphittande av en hemliga Illuminati-liknande order, där Giancarlo Esposito (Breaking Bad) gör ett underhållande gästinhopp. Förvånansvärt nog handlar säsongen knappt om detta, just eftersom man inte vill framstå som den tredje säsongen av en "typisk" Netflix-serie.

Lyckligtvis har skådespelarensemblen blivit tillräckligt bekväma i sina roller för att kunna fungera på egen hand, även om det kanske blir lite väl osammanhängande till en början. Den andra halvan av säsongen introducerar däremot en metoo-inspirerad händelse där de olika karaktärernas sätt att hantera anklagelserna på väldigt verklighetstrogna sätt.

Giancarlo Esposito i "Dear White People".
Giancarlo Esposito i "Dear White People". Foto: Netflix

Jag både tror och hoppas att vi kommer få även en fjärde säsong av Dear White People. Den tredje kommer förhoppningsvis att nå ut till tillräckligt många, men frågan är hur länge till vi kan följa just det här gänget av karaktärer. De flesta börjar nämligen nå slutet av sin skolgång vid universitetet vår handling utspelar sig på.

Om du gillade de två första säsongerna av "Dear White People" så förtjänar definitivt den tredje en chans. Beroende på vilka delar du gillade tidigare kan fortsättningen troligtvis uppfattas väldigt olika. Skådespelet är fortfarande bra, regin och fotot lika snyggt, men handlingen kändes bitvis ganska tråkig.

För mer läsning se vår lista över de bästa serierna från 2019.