Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Daredevil (säsong 3)

Daredevil (säsong 3)

  • 13 x 60 min
  • Action, Drama
  • Netflix
Jonatan Blomberg | Recension
21 oktober 2018
Jonatan Blomberg | Recension
21 oktober 2018

"Daredevil" möter Marveluniversumets överlägset bästa tv-skurk.

Efter 2,5 års väntan är "Daredevil" äntligen tillbaka i sin egen serie, där han hör hemma. Sedan den andra säsongens slut har Netflix utökade Marveluniversum pumpat ut andra säsonger, av varierande kvalitet. Men ännu en gång bevisar "Daredevil"-gänget att de kan bäst.

  • Regi:
    Drew Goddard (skapare)
  • I rollerna:
    Charlie Cox, Vincent D'Onofrio, Deborah Ann Woll m.fl.
Wilson Fisk i Daredevil
Vincent D'Onofrio som Wilson Fisk i Daredevil. Foto: Netflix

Det var genom Daredevil som Netflix och Marvel, redan 2015, först introducerade oss till vad som skulle komma att bli deras egna universum av superhjälteserier. Med totalt elva Marvelsäsonger, och facit i hand, råder det nu ingen tvekan om att varje superhjälteserie bara är så bra som sin "bästa" skurk.

Lyckligtvis insåg skaparna bakom Daredevil att de redan i den första säsongen av sin serie, hade lyckats vaska fram hela Netflix/Marvel-universumets bästa skurk på första försöket. Vincent D'Onofrios prestation som den gigantiske maffiabossen Wilson Fisk är oslagbar.

D'Onofrio är därför med i samtliga av den tredje säsongens tretton avsnitt. Problemet med många av de andra Marvelseriernas skurkar har varit att de inte klarat av att bära upp en hel säsong. Vi har därför många gånger fått se, de ofta för långa, säsongerna delas upp mellan två skurkar som fått bära en halv säsong var. Det skrukproblemet stöter vi lyckligtvis inte på i Daredevils tredje säsong.

Charlie Cox som Daredevil i Daredevil.
Charlie Cox som Daredevil i Daredevil. Foto: Netflix

Det finns däremot fortfarande vissa avsnitt jag hade velat kapa bort en hel del annat ifrån, för att få till en mer kompakt berättelse. Men på det stora hela är den nya Daredevil-säsongen en väldigt lyckad sådan.

Särskilt imponerande är en scen ur det fjärde avsnittet, när Matt Murdoch (Charlie Cox) under drygt elva actionfyllda minuter får slå sig fram under ett fängelseupplopp. Allt är nämligen inspelat i en enda lång (fantastisk) tagning, helt utan klipp. Det är den typen av "nu ser vi till att överträffa oss själva"-mentalitet som genomsyrar säsongen, och gör Daredevil till Marvels bästa superhjälteserie hos Netflix.

Med tanke på att båda systerserierna "Iron Fist" och "Luke Cage" nyligen har lagts ned, är frågan nu om tillräckligt många kommer att ge den tredje säsongen en chans. Om inte riskerar det här att bli det sista vi får se av Daredevil hos Netflix, vilket vore väldigt tråkigt.

För mer läsning, se vår lista över årets bästa serier.

NÄSTA ARTIKEL