Bloodline säsong 2

Bloodline (säsong 2)

  • 11 x 60 min
  • Drama, Thriller
  • Netflix
Jonatan Blomberg | Recension
29 maj 2016
Jonatan Blomberg | Recension
29 maj 2016

Familjen Rayburn är tillbaka.

Förra årets största TV-överraskning för min egen del var utan tvekan Bloodlines första säsong. Ett familjedrama med det svarta fårets återkomst till familjen kändes varken originellt eller särskilt spännande. Käftsmällen var total. Bloodline är numera definitionen av den engelska beskrivningen av en "slow-paced"-serie. Handlingen växte försiktigt fram, med ett antal korta tillbakablickar och glimtar av framtiden som antydde att något alldeles speciellt väntade runt hörnet för familjen Rayburn.

  • Manus:
    Glenn Kessler, Todd A. Kessler, Daniel Zelman (skapare)
  • I rollerna:
    Kyle Chandler, Ben Mendelsohn, Linda Cardellini, Norbert Leo Butz, Sissy Spacek m.fl.

Nog om den första säsongen, om du av någon anledning missat den - se den! Nu tar vi oss an andra säsongen av Bloodline.

Säsong två av Bloodline tar vid precis där den första slutar. Dannys "son" dyker upp och presenterar sig för John (Kyle Chandler). Huruvida han faktiskt är det tänker jag däremot inte svara på här, hans beteende är dock helt klart på klassiskt Danny-manér. Ofiltrerat. 

Säsongen spenderas av förklarliga skäl till stor del med syskonskaran Rayburns. John, Kevin (Norbert Leo Butz) och Meg (Linda Cardellini) har alla hanterat sin inblandning i Dannys "sorti" på olika sätt - framförallt på det emotionella planet. 

Tyvärr verkar brottet inte vara så perfekt som de först trott. Danny, har fortfarande ett sätt att peka finger på syskonen från andra sidan graven. Tack och lov har skaparna av Bloodline låtit Ben Mendelsohn vara en del av den nya säsongen genom tillbakablickar och som Johns samvete personifierad. 

Tyvärr får vi ändå för lite av Mendelsohn - som var en STOR anledning till varför den första säsongen blev så lyckad och kritikerrosad som den blev. Lyckligtvis kliver samtliga karaktärer fram ett par viktiga steg och står för flera utsökta, emotionella och vackra rollprestationer. 

Om första säsongen var en jakt på att nå in till familjen Rayburns stora hemlighet, är den andra säsongen förnekelse och murbyggande som skulle göra självaste Donald Trump stolt.

BLOODLINE
Foto: Netflix

Jag vill inte förta något från er upplevelse av den andra säsongen. Den har ett något högre tempo än den första säsongen men bygger även här upp mot ett crescendo av sällan skådat slag. En tredje säsong är definitivt på ingång och där hoppas jag att alla trådar knyts samman och låter serien avsluta på topp. För det är där Bloodline hör hemma även efter sin andra säsong - i den absoluta toppen