Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Murder Mystery på Netflix

Murder Mystery (2019)

 • 1 tim 37 min
 • Action, Komedi
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
14 juni 2019
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
14 juni 2019

Mordgåta invävd i resereklam för Europa. 

Adam Sandler och Jennifer Aniston åker på smekmånad i Netflixfilmen "Murder Mystery", som snarare ser ut som en resereklam för Europa än en mordgåta. Till slut lever filmen upp till sitt namn, men Sandler försöker som vanligt göra filmen till en löjlig komedi.

 • Regi:
  Kyle Newacheck
 • Manus:
  James Vanderbilt
 • I rollerna:
  Adam Sandler, Jennifer Aniston, Gemma Arterton, Luke Evans m.fl.
Adam Sandler och Jennifer Aniston i Murder Mystery.
Foto: Netflix

Efter att ha varit gifta i 15 år bestämmer sig New York-polisen Nick Spitz (Adam Sandler) för att ta med sin fru Audrey (Jennifer Aniston) på en efterlängtad resa till Europa. På flyget över pölen till Europa möter paret en charmig engelsman, som bjuder över dem till miljardären Malcolm Quinces (Terence Stamp) yacht. Paret hinner knappt gå ombord innan Quince hittas mördad. Samtidigt som polisen misstänker dem för mordet försöker de själva hitta den riktiga gärningsmannen och visa deras oskuld.

"Murder Mystery" hade kunnat vara en bra film.

"Murder Mystery" är till en början lika originell som man kan förvänta sig när Netflix och Adam Sandler är med i leken. Streamingjätten pumpar ut filmer och serier likt aldrig förr, och det märks. Det hela doftar snabb och enkel produktion där tanken är bra, men utförandet slarvigt.

Vilket är synd, för Murder Mystery har potential att vara en riktigt rolig film, eller en seriös film med klurig mordgåta. Nu blir det mest bara halvdant. Det ska dock sägas att det ändå bjuds på en förvånansvärt välkomponerad lösning på filmens brott.

Det är inte heller svårt att bli lockad till att hoppa på ett tåg eller flyg och ta sig långt ner på kontinenten. Mycket känns nästan taget från ett reseprogram om Europa för att locka över jänkarna. Med stort fokus på städerna, naturen och folket. Sedan bjuds det så klart också på en hel del löjliga stereotyper om italienare och fransmän. Det är ju trots allt en "Adam Sandler-film" vi har att göra med.

Netflix har blivit duktiga på att locka stora namn till sina filmer och serier. Murder Mystery är inget undantag. Jennifer Aniston och Adam Sandler har gjort massor av liknade komedifilmer tidigare och tillsammans funkar de helt okej när de kompletterar varandras sidor. Aniston känns ofta som den mer seriösa och rentav duktiga i filmen, medan Sandler mest är sitt fåniga jag och står för humorn. Annars bidrar han inte till så mycket.

För att sammanfatta är ”Murder Mystery” en lättsmält och underhållande komedi. Det är inget som man kommer att lägga på minnet efteråt, men om man vill bli underhållen i 90 minuter så funkar den åtminstone hyfsat.

För mer läsning, se vår lista över de bästa filmerna med Adam Sandler.

NÄSTA ARTIKEL