Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Magic Mike XXL

Magic Mike XXL

 • Reid Carolin
 • Komedi
Sebastian Håkansson | Recension
10 juli 2015
Sebastian Håkansson | Recension
10 juli 2015

Skall de kalla sig strippor eller kanske manliga underhållare? Varför inte healare?

Tidigare i veckan uppmärksammade jag en slogan för filmen: Magic Mike XXL - den perfekta "tjejgängsfilmen". Skulle denna film kunna vara något för en man att se ensam? Tilläggas kan att undertecknad inte heller har sett den första filmen, Magic Mike.

 • Regi:
  Gregory Jacobs
 • Manus:
  1 tim 55 min
 • I rollerna:
  Channing Tatums, Matt Bomer, Amber Heard m.fl.

Magic Mike-filmerna är baserade på skådespelaren Channing Tatums egna erfarenheter som strippa. Där den första filmen slutade tar denna uppföljares handlig vid, dock har det gått några år. Mike har startat sitt eget möbelföretag, men inom kort lockas han tillbaka till livet som dansare. De trogna vännerna från dansgruppen ”The Kings of Tampa” vill nämligen ha tillbaka honom för att kunna konkurrera på en strippdansfestival.

Resan mot målet är som ett slags roadtrip där gruppen möter flera medelålders kvinnor som vill bli underhållna. Ecstasy prövas som frukost och här besöks även en bordell. Allt går i stort sett "The Kings of Tampas" väg, dock är filmen ganska tråkig.

magic mike xxl

Tyvärr gör de långa scenerna mellan danserna mig sömning eftersom de inte handlar om någonting. Det bråkas lite i gruppen, strippas en del, det uppstår en trött romans och diskussionerna om vad som kommer att ske efter livet som strippa upprepas. Skådespelarna lyckas inte fånga mitt intresse och dialogen känns emellanåt riktigt tam. Däremot är flera av dansnumren rätt roliga och Channing Tatum underhåller bitvis.

Den första filmen regisserades av Steven Soderbergh och han har i uppföljaren överlåtit regin till sin kollega och gode vän Gregory Jacobs, medan han själv står som producent, fotograf och klippare. Men vad hjälper detta byte när manuset är tunnare än ett frasigt björklöv?

Som så många andra uppföljare gjordes Magic Mike XXL förmodligen bara för att den första filmen drog in rätt mycket pengar. Channing Tatums magrutor och höftrörelser kommer säkert att få någon att bli underhållen. De som verkligen förväntar sig en riktig rolig komedi/tjejgängfilm kommer att bli besvikna.

Bäst: När väl dansandet tar fart blir det rätt kul ibland.

NÄSTA ARTIKEL