Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Kung Fu Panda 3

Kung Fu Panda 3 (2016)

 • 1 tim 35 min
 • Animerat, Äventyr
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Recension
20 mars 2016
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Recension
20 mars 2016
 • Regi:
  Alessandro Carloni & Jennifer Yuh
 • Manus:
  Jonathan Aibel, Glenn Berger
 • I rollerna:
  Jack Black, Bryan Cranston, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, J.K. Simmons m.fl.

Po och hans vänner är tillbaka i den tredje installationen av Kung Fu Panda-franchisenDen här gången har andekrigaren Kai kommit tillbaka till jordlivet för att stjäla alla Kung fu-mästares "shi", det vill säga inre krafter. Mästarna faller som korthus och snart är det bara Po kvar att stoppa honom. Men för att kunna besegra Kai måste Po hitta sin inre shi och detta kan han bara göra genom att ta reda på vem han själv verkligen är.

kung-fu-panda-3-1280jpg-19c3fd_1280w
Foto: DreamWorks Animation Studios

Tack och lov dyker Pos biologiska farsa Li upp. Enligt legenden är pandorna shimästare och pappa Li bestämmer sig för att ta med Po till den hemliga pandabyn för att lära honom allt om den inre kraften och hur det är att leva som panda. Men Li välkomnas inte lika väl av gåsen Herr Ping som har fostrat Po under alla dessa år.

Gillar du de andra Kung Fu Panda-filmerna lär du gilla denna med. Det är charmigt, roligt och lite lagom gulligt. Det gör inte så mycket att det tramsas till så fort det blir lite allvar, jag förväntar mig inget annat annat. Likaså bryr jag mig inte om att originaliteten brister och att filmens huvudtema, att hitta sig själv, är ett av de mest uttjatade i barnfilmsvärlden. Det är väl ingen som ser Kung Fu Panda 3 för att se något nyskapande?

Däremot är det säkert många som vill se filmen för de läckra animationerna. Det är nämligen i det visuella som Kung Fu Panda-seriens egen shi ligger. Det jobbas mycket med färgstarka siluetter och kontraster och rent tekniskt är filmen i toppklass. Dessutom förhöjs bioupplevelsen av 3D-effekten, något vi inte direkt skäms bort med.

NÄSTA ARTIKEL