John Wick

John Wick (2014)

 • 1 tim 41 min
 • Action
Filmtopp Admin
03 december 2019 kl. 13:17
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Actionpackad hämndrulle med Keanu Reeves och Michael Nyqvist.

ÄNTLIGEN får vi se Keanu Reeves spela huvudrollenl i en ny rulle igen! Denna gång har han hängt skinnrocken åt sidan för en actionspäckad film i rysk lönnmördar-anda.

 • Regi:
  Chad Stahelski, David Leitch
 • Manus:
  Derek Kolstad
 • I rollerna:
  Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Willem Dafoe, Bridget Moynahan m.fl.

Jag tillhör den grupp som älskar lättsmälta filmer till vardags och med John Wick är det precis vad jag får. Det är ingen originell film, storyn är uppdelad på samma sätt som många andra action/thrillers och bidrar inte med något nytt till filmhistorien.

Filmen inleds med att John Wicks fru Helen (Bridget Moynahan) dör p.g.a. sjukdom och vi får följa en sårbar änkeman som dras in i en mörk hämndsaga. Självklart har han ett tidigare förflutet som hitman och kopplas ihop med ryska maffian och andra otrevliga typer som ryser så fort de hör hans namn. Det mest överraskande som händer sker i början på filmen, sedan rullar allt på i ett okomplicerat men ändå lyckat koncept.

John_wick
Foto: Noble Entertainment.

Filmen bjuder på långa fightingscener med korta catchiga dialoger och inslag av mörk humor. Gillar främst att den enda kvinnliga karaktären, som dyker upp i filmens mitt, inte anspelas på sex utan att hon är en tuffing som alla andra. Sen att svenska skådisen Michael Nyqvist gör sin roll som filmens huvudskurk väldigt bra, är ett stort plus. Några andra kända ansikten i filmen är Willem Dafoe och Alfie Allen (”Game of Thrones”) som båda fyller sina biroller med trovärdighet.

Rekommenderar denna film för den som likt mig, inte har speciellt höga krav på genren utan kan se den för var vad den är, en underhållande action som man redan vet slutet på.

Liknande filmer: The Equalizer (2014), Shoot ’Em Up (2007)

Anna Torikka

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL