Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Jett säsong 1

"Jett" (säsong 1, avsnitt 1-5)

  • 9 x 60 min
  • Drama
Jonatan Blomberg | Recension
15 juni 2019
Jonatan Blomberg | Recension
15 juni 2019

Carla Gugino är hårdare än hårdast i nya "Jett".

Den amerikanska betaltv-kanalen Cinemax är kända för sin brutalitet och förkärlek till nakna kvinnokroppar i sina originalproduktioner. Något vi exempelvis har kunnat se prov på i både "Banshee" och "Warrior".

  • I rollerna:
    Carla Gugino, Michael Aronov, Giancarlo Esposito, m.fl.
Carla Gugino och Giancarlo Esposito i "Jett".
Carla Gugino och Giancarlo Esposito i "Jett". Foto: HBO Nordic

Serie: ”Jett” (säsong 1)

Med: Carla Gugino, Michael Aronov, Giancarlo Esposito, m.fl.

Genre: Drama

Längd: 9 x 60 min

Distributör: HBO 

Den nya originalserien Jett lyckas delvis gå ifrån grabbigheten som förknippas med Cinemax, genom urstarka och "hårdare än hårdast"-skådespelerskan Carla Gugino i huvudrollen, men fortsätter däremot att vara lika förtjusta i sina brutala actionscener och nakna kvinnor.

https://www.youtube.com/watch?v=tRMwbzmvkmQ

Skaparen Sebastian Gutierrez har däremot skippat de, i Banshee och Warrior, ofta mjukporrsaktiga inslagen till en (oftast) betydligt mer skonsam och smakfull inställning till sina karaktärers nakenhet. Som både manusförfattare och regissör märker man även att Gutierrez har haft en väldigt tydlig och snygg vision med seriens foto som många gånger är en fröjd för ögat.

Serien handlar om den före detta mästertjuven Daisy "Jett" Kowalski, som precis har släppts från fängelset men direkt tvingas tillbaka in i en värld av ambitiösa och farliga stötar. Hon hamnar dessutom mitt i något av ett krig mellan två farliga maffialiknande bossar, båda med förhoppningar att hon ska kunna stjäla saker åt dem (från varandra).

Carla Gugino i "Jett".
Carla Gugino i "Jett". Foto: HBO Nordic

Släng dessutom in en halvkorrupt polis, Daisys unga dotter och en dödligt sjuka sambo, så har vi en ordentlig röra för vår huvudperson att navigera sig igenom. Ibland blir det en aning klyschigt, men oftast står Jett ut i mängden på ett bra och underhållande sätt i jämförelse med andra actionpackade serier av liknande karaktär.

Avsnitten pendlar visserligen lite i kvalitet men desto längre in i handlingen vi rör oss så blir det bättre och bättre. Jett är också en serie som lyckas måla in sig i ett spännande cliffhangerhörn i slutet av varje avsnitt, vilket gör att man alltid vill se början på avsnittet efter för att ta redo på hur de ska lyckas lösa "det omöjliga".