Years and Years HBO

"The Loudest Voice" (säsong 1, avsnitt 1-3)

  • 7 x 50 min
  • Drama
  • HBO
Uppdaterad 03 december 2019 kl. 17:12 | Publicerad 30 juni 2019 kl. 16:05
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Hade "The Loudest Voice" varit en film hade vi belönat Crowe med en Oscar

"The Loudest Voice" är det senaste exemplet på hur gränserna mellan film och miniserier har börjat suddas ut allt mer. Om vi hade spolat tillbaka tiden några år så hade Rusell Crowe, utan tvekan, varit en favoritkandidat till att vinna en Oscar i kategorin för årets bästa skådespelare.

  • I rollerna:
    Russell Crowe, Sienna Miller, Naomi Watts, Seth MacFarlane m.fl.
Rusell Crowe i huvudrollen som Roger Ailes i "The Loudest Voice"
Russell Crowe i huvudrollen som Roger Ailes i "The Loudest Voice". Foto: HBO.

Men sannolikt hade handlingen och berättandet tvingats kapa bort enorma delar ur historien, som gjort att vi hade tvingats acceptera en avsevärt mer övergripande och sammanfattande historia om Roger Ailes, mannen bakom den amerikanska nyhetskanalen Fox News. Tack vare miniserie-upplägget får vi istället spendera sju timmar med Crowes utsökta porträtt och karaktärsutveckling.

Berättelsen om Roger Ailes transporterar oss tillbaka till en tid innan Fox News existerade och låter oss se hur nyhetskanalen, som idag har direktkontakt med Donald Trump, växer fram som det självklara alternativet för alla republikaner i USA.

Vi får också följa med bakom kulisserna när Fox News väl rullat ut och exempelvis tacklar 9/11-terrorattentaten och därefter hjälper till få det amerikanska folket att stödja det nya Irak-kriget. Allt detta är såklart intressant att få en inblick i, men mest intressant är ändå Roger Ailes som person.

"The Loudest Voice". Foto: HBO Nordic
Emmygalan 2020 får passa sig för "The Loudest Voice" i miniserie-kategorin. Foto: HBO Nordic

Russell Crowe har fullständigt förvandlats och förkroppsligar verkligen tv-ikonen, i en av sina bästa skådespelarprestationer någonsin. Vilket framför allt kommer fram under de stunder när vi får se den lite mörkare sidan av Ailes och hans svaghet för vackra kvinnor. Vilket var ett problem redan innan hans tid vid Fox News.

Med ett gediget skådespel, även från Sienna Miller och Naomi Watts, en intressant historisk berättelse kring Fox News ursprung och inblicken bakom kulisserna av stora världshändelser så vävs allt samman till en av årets starkare miniserier... åtminstone baserat på den första halvan av säsongen som har gjorts tillgänglig för denna recension. Men av allt jag har fått se hittills så känns det som att serien kommer att hålla hela vägen in i mål.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL