Succession säsong 2

"Succession" (säsong 2, avsnitt 1-5)

  • 8 x 60 min
  • Drama
  • HBO
03 december 2019 kl. 11:12
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Familjen Roy är tillbaka i den underbara fortsättningen av "Succession".

Den första säsongen hade en något seg start som lurade många, mig inkluderad, att "Succession" bara var en "vanlig" rikemansserie med de typiska intrigerna från liknande produktioner av det slaget. Det visade sig några avsnitt senare, särskilt med finalen i åtanke, att serien skulle bli en av förra årets bästa.

  • I rollerna:
    Brian Cox, Kieran Culkin, Jeremy Strong, m.fl.
"Succession".
"Succession". Foto: HBO Nordic

Efter att ha fått ta del av de fem första avsnitten ur den andra säsongen, kan jag gladeligen bekräfta att om du gillade den första säsongens andra halva så bör du definitivt fortsätta titta.

Den andra säsongen tar vid bara några timmar efter att den första säsongens slut. Kendall Roy (Jeremy Strong) tvingas göra vad han kan för att städa upp efter sig, samtidigt som hans pappa Logan Roy (Brian Cox) visar sig vara starkare än någonsin.

Vi gick tyvärr miste om mycket av Cox helt fantastiska rollprestation under den första säsongen, av förklarliga skäl, men det får vi lyckligtvis ta igen nu under fortsättningen. Som familjens överhuvud visar han hur de blivit en av världens rikaste media-familjer och hur de är villiga att göra vad som helst för att fortsätta vara det.

"Succession". Foto: HBO Nordic

Handlingsmässigt händer det kanske inte jättemycket egentligen, samtidigt som varje scen känns nödvändig och givande. Succession bjuder oss framför allt in bakom kulisserna till en värld som bara den rikaste procenten någonsin får ta del av.

Det känns många gånger omöjligt att veta hur mycket av de extravaganta livsstilarna, miljöerna, festerna och mötena som faktiskt har någon form av verklig förankring. Men tack vare samtliga skådespelares fantastiska rollprestationer, säljs alla sjuka inblickar bland världens rikaste in utan problem.

Jag har fortfarande några avsnitt kvar att invänta innan det går att sätta ett betyg på hela säsongen. Inget avsnitt har levt upp till den första säsongens finalavsnitt ännu, men samtliga är bättre än inledningen på fjolårets djupdykning i familjen Roys rikedomar.

För mer läsning, se vår lista över de bästa serierna 2019.

NÄSTA ARTIKEL