Nu på bio

Det senaste på biofronten!

HBO Just Another Immigrant

Just Another Immigrant (avsnitt 1)

  • 10 avsnitt á 30 min
  • Dokumentär/komedi
  • HBO
Fredrik Edström | Recension
02 december 2019
Fredrik Edström | Recension
02 december 2019

Drömmen om Amerika för stand-up komikern Romesh Ranganathan är en mysig utflykt.

HBO Nordic fyller på sitt galleri med dokumentärserien "Just Another Immigrant". Vi får följa drömmen om landet i väst utifrån stand-up-komikern Romesh Ranganathans ögon. Vi har sett första avsnittet och här är våra tankar.

  • I rollerna:
    Romesh Ranganathan, James Cordon, Leesa Ranganathan m.fl
Bild på Just another immigrant
Foto: HBO Nordic

För stå-upp-komiker är det fortfarande landet i väst som gäller om du vill slå igenom ordentligt. I dokumentärserien Just Another Immigrant får vi slå följe med Romesh Ranganathan, ett etablerat komikernamn i London, som nu vill testa vingarna ordentligt. Romesh vill nå ut och slå knockout på skrattsugna jänkare i Los Angeles. Ett projekt som bäddar för utmaningar, märkliga situationer och ett potpurri av originella människor.

Just Another Immigrant är, efter första avsnittet, gemytlig tittning som passar dokumentärformatet som handen i handsken. Framförallt är det galleriet av sköna jänkare som lyser starkast, men serien har även en oborstad ärlighet som är uppfriskande att vila ögonen på. Piloten bäddar för en skumpig resa med många upp- och nedförsbackar.

Ärligheten är Just Another Immigrants starkaste kort. Jag är helt ärligt inte hundra på att jag tycker att Romesh är en sympatisk person. Han framställs som en människa med styrkor, men även fel och i en dokumentärserie är autenticitet a och o. Just Another Immigrant har detta och är en av anledningarna att jag kommer att plöja vidare genom seriens första säsong.

Serien agerar även som en intressant smygtitt på Los Angeles stand-up-scen. Hur går urvalsprocessen egentligen till gällande vilka komiker som ges gig? Är det meriter, kontakter eller något annat som avgör? Just Another Immigrant belyser även vilka kulturella skillnader som råder mellan Englands och Amerikas komikerscener. Detta hoppas jag se mer utav i denna första säsong.

För fler tips på de bästa serierna, spana in vår lista över de bästa serierna de senaste åren.

Jag kommer utan tvivel att fortsätta kika på Just Another Immigrant. Det är en avslappnad, ärlig och intressant resa till landet där allt är super-sized, så även komikerscenen. Speltiden på en halvtimme per avsnitt är även den alldeles utmärkt och tanken på att plöja igenom säsongens alla avsnitt känns mysig. Du hittar dokumentärserien på HBO-Nordic och jag rekommenderar den å det varmaste!

NÄSTA ARTIKEL