HBO Fear the Walking Dead

Fear the Walking Dead säsong 4 – avsnitt 1

  • HBO
Andreas Ziegler
03 december 2019 kl. 12:12
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

I säsongspremiären av Fear the Walking Dead får vi följa den karaktär som gör en crossover från originalet, The Walking Dead. Vi presenteras även för två nya karaktärer. De slåss och filosoferar tillsammans i ett avsnitt som kan vara det bästa hittills av Fear the Walking Dead

  • I rollerna:
    Garret Dillahunt, Maggie Grace m.fl.
Garret Dillahunt och Maggie Grace i Fear the Walking Dead
Foto: HBO

Recensionen innehåller inga spoilers men säsongsavslutningen av The Walking Dead bör ses innan detta avsnittet. Trailern till Fear the Walking Dead säsong 4, avslöjade också en karaktär som gör en crossover.

Först trodde jag att vi skulle få träffa den aktuella karaktären i ett tidigare skede i livet. Men så är alltså inte fallet; handlingen tar vid där The Walking Dead slutade. Den karaktär som gör sin crossover gör även bokstavligt talat en crossover, då hen korsar USA för att ta sig från det område där The Walking Dead utspelar sig till det område där Fear the Walking Dead utspelar sig.

Slutligen stöter vår hjälte på John (Dillahunt), en vänlig men kvicksilversnabb revolverman, och Althea (Grace), en postapokalyptisk journalist som kör ett pansarfordon. Tillsammans tar de sig an rövare, zombies och livets stora frågor i konversationer som kan mäta sig med de flesta i båda serierna. De är tre individer som är så olika att de lika gärna kunnat vara från olika planeter. Och det är därför det är så intressant att få ta del av deras interaktioner.

Karaktärerna från tidigare säsonger av Fear the Walking Dead
Foto: HBO

Fear the Walking Dead är en spännande tv-serie som bjuder oss på samma typ av dilemman, konflikter och skräckupplevelser som originalet. Karaktärerna har dock aldrig riktigt kunna mäta sig med originalseriens. Detta beror mest på att de inte är tillräckligt komplexa. Karaktärerna i The Walking Dead utvecklas och brottas med filosofiska frågor, men i Fear the Walking Dead bjäbbar de mest som tonåringar.

Jag tror att de tre nya karaktärerna kan tillföra serien mer djup. Första avsnittet lämnar oss också med en intressant fråga rent kronologiskt. Eftersom de tre nya karaktärerna träffar seriens ordinarie, är den stora frågan om resten av tv-serien ska utspelas i tillbakablickar, då Fear the Walking Dead äger rum tidigare under apokalypsen än The Walking Dead.

Vad tyckte ni om säsongspremiären av Fear the Walking Dead?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL