Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Fredde Granberg och Liv Mjönes som Henke och Karin. Foto: Linus Hallsénius, Kanal 5 och Dplay

Fullt Hus (Avsnitt 1-4)

  • 10 x 23 min
  • Komedi
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
03 augusti 2020
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
03 augusti 2020

Melander och Granberg lyfter halvkul komediserie.

Den svenske humorlegendaren Sven Melander och den något yngre humorprofilen Freddie Granberg hindrar Dplays nya humorserie "Fullt Hus" från att fallera.

  • Regi:
    Leif Lindblom
  • I rollerna:
    Fredde Granberg, Sven Melander, Liv Mjönes, Cecilia Forss m.fl.
Fullt hus på Dplay
Foto: Dplay.

Paret Karin och Henke finner sig i en tuff livssituation efter att deras restaurang gått i konkurs. När polisen flera gånger påpekar att de inte kan sova i deras bil tvingas paret att söka husrum hos Karins föräldrar. Där får de bo i källaren tillsammans med massa flyttkartonger och bråte.

Samtidigt försöker Karin och Henke ta sig upp från botten genom nya jobb och avbetalningsplaner. Men vägen från konkurs till ha ett eget boende och en fast inkomst blir tuffare än vad de förställt sig. Särskilt eftersom de gång på gång tvingas att ta sig an flera jobbiga situationer och personer som kommer i deras väg.

Trivsam och smårolig

"Fullt Hus" härmar premissen i den fransk-kanadensiske tv-serien "Boomerang". Den främsta skillnaden är väl att den svenska adaptionen utspelar sig i Stockholm istället för Québec. Man har också tonat ner humorn från den rappa och mer direkta vi ser i serier som Solsidan och Sommaren med Släkten

Tonen i Fullt hus kräver vassa skådespelarinsatser, och dessa står framförallt Sven Melander och Fredde Granberg för. Deras rutin och trygghet får en att glömma vad som ofta känns som en rätt spretig serie. Samtidigt ger deras humoristiska egenskaper ett par skratt per avsnitt.

Även om nivån spretar, så förblir strukturen densamma. De första fyra avsnitten påminner en hel del om varandra där Karin (Liv Mjönes) och Henke gång på gång stöter på nya problem som hindrar dem från att ta sig ur deras svåra ekonomiska situation. Situationer och problem som förstås ska vara roliga – men än så länge inte riktigt når dit.

Efter fyra avsnitt är inte "Fullt Hus" en serie som gör något större avtryck på mig. Den är trivsam och smårolig, mycket tack vare Melander och Granberg. Men med nuvarande form känns det tveksamt att publiken skulle skrika efter en till säsong. 

För tips på nya serier, klicka här.

NÄSTA ARTIKEL