Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Fleabag säsong 2

"Fleabag" (säsong 2)

  • 6 x 25 min
  • Komedi, drama
Jonatan Blomberg | Recension
20 maj 2019
Jonatan Blomberg | Recension
20 maj 2019

"Fleabag" fortsätter att leverera underhållning i världsklass.

Den första (hyllade) säsongen av "Fleabag" satte Phoebe Waller-Bridge på kartan som en av världens främsta tv-skapare redan 2016. Tidigare samma år hade hon dessutom även skapat den nästan lika bra serien "Crashing".

  • I rollerna:
    Phoebe Waller-Bridge, Olivia Colman, Andrew Scott, Sian Clifford m.fl.
Sian Clifford, Olivia Colman och Phoebe Waller-Bridge i "Fleabag".
Sian Clifford, Olivia Colman och Phoebe Waller-Bridge i "Fleabag". Foto: Amazon Prime Video

Waller-Bridge har en lite udda och säregen ton i sina manus, som gör att alla karaktärer känns mer levande, ärliga och lekfulla än nästan alla andra serier där ute i tv-djungeln just nu. Något hon återigen bevisade med den första säsongen av unisont hyllade Killing Eve, som hon också skapat och skrivit manus till (hon är däremot inte en del av den seriens andra säsong).

Arbetet med "Fleabag" och "Killing Eve" har även imponerat på James Bond-skådisen Daniel Craig, som uttryckligen bett Waller-Bridge komma in och ge nytt liv åt (läs rädda) manuset till den nya Bond-filmen som spelas in just nu.

Den första säsongen av "Fleabag" lyckades blanda mörk komik med urstarkt drama, flera gånger praktiskt taget samtidigt. Vilket lyckligtvis fortsätter även under den andra säsongen, som i korta drag handlar om hur hennes pappa ska gifta om sig (med en karaktär spelad av Oscarsvinnaren Olivia Colman).

Andrew Scott i andra säsongen av "Fleabag". Foto: Amazon Prime Video

I vanlig ordning lyckas Fleabag (Waller-Bridge) strula till det, den här gången genom att falla för prästen som är tänkt att viga hennes pappa och "nya mamma". Relationen med prästen öppnar, som ni säkert kan tänka er, upp för en hel del intressanta och öppenhjärtiga diskussioner om tro, förlåtelse och synd.

Med helt fantastiskt skådespel, ett mästerligt till manus och ett sällsynt öga för detaljer så kommer Waller-Bridges andra säsong av Fleabag gå till historien som en av de absolut bästa. Med tanke på den korta speltiden och sinnessjukt höga kvaliteten, finns det ingen anledning att inte kasta sig direkt över både den första och andra säsongen samma sekund som du har läst klart den här meningen.

Sugen på fler bra serier? Hos oss hittar du massor av bra serietips.

NÄSTA ARTIKEL