You me her

You Me Her (säsong 2)

  • Drama
Uppdaterad 09 december 2019 kl. 14:28 | Publicerad 22 juni 2017 kl. 15:25
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Säsong 2 av You Me Her imponerar inte

  • I rollerna:
    Greg Poehler, Rachel Blanchard, Priscilla Faia, Melanie Papalia, Jennifer Spence, Jarod Joseph, Ennis Esmer m fl.

Säsong 2 av serien You Me Her

Izzy flyttar ihop med Emma och Jack. Tillsammans försöker de komma på hur de ska komma ut för sina nära och kära om deras trevägsförhållande. Samtidigt försöker Jack förstå varför han sa upp sig på jobbet och nekade jobbet som rektor som han egentligen drömmer om. Deras bekanta - Carmen, Dave och Nina - ifrågasätter hur deras förhållande ska fungera och hur det har blivit som det blivit. Frågan om hur man kan älska någon som man bara har träffat några månader tidigare lika mycket som någon som man har haft ett förhållande med i ca 9 års tid kommer upp. Varken Emma, Jack eller Izzy riktigt kan förklara deras situation, men de vet att de älskar varandra.

LÄS OCKSÅ: Recension: Tredje säsongen av Bosch - Den bästa hittills

You Me Her balanserar skildrar balansen de gamla vanliga typiska relation- och förhållandeproblemen, med den nytänkande trevägsromansen. Mest intressant är att följa hur Emma försöker förklara att hon inte är gay. Speciellt eftersom känslan är att hon förnekar sin sexuella läggning. Jag tycker också det är intressant hur Izzy, som är yngre än Emma och Jack, vid flertalet tillfällen, är den som ser till att lösa problem och som är den vuxna i deras förhållande. Emmas mognad syns kanske allra mest när Jack börjar få svårt att hitta sin plats i förhållandet och vill dra sig ur, samt när deras snack om att skaffa barn dyker upp.

LÄS OCKSÅ: You Me Her (2016-)

Även om serien har en del roliga stunder är det inte nog för att jag ska kalla den en komedi och den känns inte helt romantisk heller. Den romantik som förekommer känns som att den främst kommer från vännerna Nina och Andy. Men tack och lov finns det ett tydligare dramatiskt fokus.

I den första säsongen av You Me Her blev vi introducerade till själva idéen med ett trevägsförhållande och det kändes som att den ändå fanns hopp om att konstellationen skulle kunna fungera. Men nu förstår vi att Emma och Jack är farligt beroende av Izzy.

Bäst: Carmen och Dave får blomstra i deras jakt på att känna sig "coola", samt nytänkandet i serien, som trevägsförhållandet.

Sämst: Hur Izzy blir tagen för givet, samt att Emma inte verkar lika intresserad av Jack som Izzy i ett förhållande där alla tre ska vara lika.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL