Fast and Furious 7

Fast & Furious 7 (2015)

 • 2 tim 17 min
 • Action
Filmtopp Admin
Uppdaterad 04 december 2019 kl. 18:12 | Publicerad 04 april 2015 kl. 09:04
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.
 • Regi:
  James Wan
 • Manus:
  Chris Morgan, Gary Scott Thompson (karaktärer)
 • I rollerna:
  Paul Walker, Vin Diesel, Jason Statham, Michelle Rodriguez, Dwayne Johnson m.fl.

Den före detta polisen Brian O'Connor (Paul Walker) har med Mia Toretto (Jordana Brewster) bildat familj. Tillsammans har de en son och det verkar som att deras liv äntligen har hamnat rätt. Men när Deckard Shaw (Jason Statham), en hämndlysten mördarmaskin, ger sig ut på jakt efter O'connors blodsbroder Dominic Toretto (Vin Diesel) samlas återigen streetrace-familjen för en sista åktur.

Jag kan förstå att vissa har svårt för att tycka om en film som Fast & Furious 7. Logiken i filmen brister många gånger och det finns flera aspekter som visar på det. Ett bra exempel är i en scen när Toretto ensam med ren råstyrka lyfter en bepansrad sportbil från marken. Men som tittare påminner jag mig själv om att fiktion tas bäst med en nypa salt. Regissören James Wans (Saw) film är till för att underhålla publiken snarare än att ge oss någon djupare upplevelse.

Fast and Furious 7 cars

Det är tydligt att filmens enkla underhållningsvärde har bidragit till att filmerna har blivit en så pass stor succé. Här finns en mix av snabba bilar, lättklädda brudar och sköna one-liners. Gillar du enkel underhållning fylld med action och bilar så är detta något för dig.

Jag lämnade biografen med blandade känslor. Att jag för sista gången hade sett skådespelaren Paul Walker på vita duken kändes omskakande, men samtidigt så blev jag glad över hur den sista delen i Furious-serien knyter ihop säcken med de övriga filmerna på ett tillfredsställande sätt.

Abraham Ljungberg

NÄSTA ARTIKEL