Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The Mandalorian avsnitt 15. Foto: Disney Plus/Lucas Film Ltd.

The Mandalorian (säsong 2, avsnitt 7)

  • 38 min
  • action, sci-fi
  • Disney+
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
11 december 2020
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Recension
11 december 2020

Humoristisk nagelbitare till avsnitt.

I sjunde avsnittet av den andra säsongen kommer humorn till "The Mandalorian". Efter ett par fullt avgörande avsnitt ger avsnittet lite andrum, trots en hel del spänning.

  • Regi:
    Rick Famuyiwa
  • I rollerna:
    Pedro Pascal, Bill Burr, Gina Carano, Temuera Morrison m.fl

Mando är efter förra veckan inte längre på jakt efter jedis. Eftersom det lilla charmtrollet Grogu, a.k.a Baby Yoda, blev taget från honom förra veckan gör han allt han kan för att få tillbaka sin lille vän. I det sjunde avsnittet tar Mando hjälp av ett bekant ansikte.

I ett fängelse någonstans i en galax hittar vi Mayfield, en tidigare anställd hos Imperiet som Mando träffade i den första säsongen. Tillsammans med Mando, Boba Fett, Cara Dune och Fennec Shand får Mayfield i uppdrag att ta reda på var Grugu befinner sig. För att göra det måste gänget ta sig in på en välbevakad bas.

Bill Burr tar in humorn i serien 

Senaste två veckorna har vi bjudits på två omskakande och för serien avgörande avsnitt. Nu bjuder skaparen Jon Favreau och avsnittets regissör Rick Famuyiwa (Dope, Our Family Wedding) på lite andrum och ett äventyr som inte har en lika stor betydelse för seriens fortsättning. Men bli inte besvikna på förhand och tro att det är tråkigt eller händelsefattigt. För det är det verkligen inte.

Trots att det inte sker något avgörande är det ändå ett avsnitt som bjuder på en hel del spänning och action i världsklass. Vi får ett par scener på basen som är riktiga nagelbitare och som får mig att ta till kudden för att hantera spänningen. Dessutom bjuder avsnittets stora gäst, Bill Burr, på en hel del humor och skratt. För den som tyckte att Mayfield var en rolig karaktär i seriens sjätte avsnitt, så är detta ett avsnitt som kommer att uppskattas. 

Till min stora besvikelse så får vi ett avsnitt som helt saknar Grogu. Under  38 minuter får vi inte en enda ruta med seriens stora stjärna. Men det vägs upp av ett par överraskningar på andra håll och en avslutningsscen som lovar gott för lilla Grogus framtid.

Vi närmar oss slutet av den andra säsongen. I och med detta och att vi de senaste två veckorna fått två helt otroliga avsnitt, räknade jag kallt med ännu ett fantastiskt avsnitt. Tyvärr blev det inte så, utan vi bjöds istället på säsongens lågmärke. Men det är inte på något sätt ett dåligt avsnitt, bara inte samma nivå som tidigare veckor.

Spana också in hur den svenske kompositören Ludwig Göransson gör musik till The Mandalorian.

NÄSTA ARTIKEL