Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Star Wars: The Bad Batch (säsong 1, avsnitt 1)

Star Wars: The Bad Batch (säsong 1, avsnitt 1)

 • 70 min
 • Action, Äventyr
 • Disney+
Ebba Pettersson | Recension
04 maj 2021
Ebba Pettersson | Recension
04 maj 2021

Den saknade pusselbiten i universumet.

Premiären på Disney+ ger oss en oväntat spännande start på "Star Wars: The Bad Batch".

 • Skapare:
  Dave Filoni
 • Regi:
  Brad Rau
 • Manus:
  Jennifer Corbett
 • I rollerna:
  Dee Bradley Baker, Ming-Na Wen, Stephen Stanton, Andrew Kishino m.fl.

Låt oss fira den internationella Star Wars-dagen med ett 70-minutersavsnitt av "Star Wars: The Bad Batch". Den spirituella uppföljaren till "Star Wars: The Clone Wars" som handlar om Clone Force 99, mer kända som The Bad Batch, och efterdyningarna av Order 66.

Det första avsnittet börjar med ingen mindre än Caleb Dume, som är på uppdrag tillsammans med jedimästaren Depa Billaba. Dume känner nog de flesta igen som Kanan Jarrus från Star Wars: Rebels, och som ett stort Rebels-fan gjorde det lite ont i hjärtat att se dem tillsammans. För jag vet ju hur tragiskt det kommer att sluta...

Men trots det var det efterlängtat att äntligen få se början på hans berättelse, och ganska oväntat. Jag har länge hoppats på att få se honom i någon annan del av Star Wars-universumet, mer än som en röst i Rise of Skywalker, men att det skulle bli i The Bad Batch hade jag aldrig trott. Det satte även tonen för hur serien antagligen kommer att fortsätta, och att den inte endast kommer att bestå av krig och skämt.

"På tiden för oss prequel-nördar."

Nya serien The Bad Batch på Disney+.
The Bad Batch. Foto: Disney.

Serien är som sagt den "spirituella uppföljaren" till Clone Wars och tar över direkt efter Episod III: Mörkrets hämnd, och att vi får se Emperors tal från den filmen i ett annat perspektiv var oerhört coolt. Tidigare var det i senaten med Padmés berömda replik, "So this is how liberty dies... with thunderous applause", och nu från klonernas perspektiv – där The Bad Batch även reagerar på hur hjärntvättade alla är, eller programmerade.

Att första avsnittet utspelar sig samtidigt som "Episod III" var för mig som en (förtryckt) prequel-nörd väldigt kul, och på tiden. Jag har länge velat ha mer av den här tidsperioden i universumet, och det ska bli spännande att se vilka karaktärer som återkommer. Än så länge är det Saw Gerrera (Rouge One, Clone Wars), Captain Rex och Tarkin.

The Bad Batch hamnar i glappet mellan prequeltrilogin och originalfilmerna, och i början av Imperiets uppbyggnad. Imperiet är den stora skurken, och tillsammans med Crosshair blir de ett väldigt stort hot för The Bad Batch. Eftersom serien utspelar sig när den gör kommer det att bli väldigt intressant att följa allas reaktioner på det nya styret och den osäkra tiden som råder.

Men med Crosshair ute ur gruppen, så adderar de en ny karaktär – Omega. Den unga flickan från Kamino (hur kul var för övrigt inte att återse Kamino?) som antagligen kommer att spela en viktigt roll i serien och i The Bad Batch, men det återstår att se hur och på vilket sätt i kommande avsnitt.

Om Disney Plus serie "Star Wars: The Bad Batch" fortsätter lika bra som den börjar lär den bli en viktig del av Star Wars-universumet, och en saknad pusselbit som binder samman filmerna med serierna och samtidigt visar en bit av historien som vi inte har sett förut.

NÄSTA ARTIKEL