LEGO Star Wars Terrifying Tales

LEGO Star Wars Terrifying Tales

 • 44 min
 • Animerat, Komedi, Äventyr
 • Disney+
Sebastian Ahokas
03 oktober 2021 kl. 10:10
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Halloween har kommit till galaxen.

Disney+ bjuder på 44 roliga och halvläskiga minuter av Star Wars i halloween-specialen LEGO Star Wars Terrifying Tales.

 • Regi:
  Ken Cunningham
 • Manus:
  David Shayne
 • I rollerna:
  Jake Green, A.J. LoCascio, Barbara Goodson, Dana Snyder m.fl

Det hela börjar med att Poe Dameron tvingas landa på planeten Mustafar. När den legendariska piloten går runt för att upptäcka planeten och se om det är någon som kan hjälpa honom så upptäcker han att Vaders slott har förvandlats till en sorts turistfälla och hotell av Graballa the Hutt.

Poe, hans BB-8 och Graballa luras då in i slottet av Vaneé som berättar tre läskiga berättelser om personer och saker från alla trilogier. Det är berättelser som kan eller kanske inte har hänt i galaxen. Till exempel berättelsen om när Ben Solo blev Kylo Ren för att ge ett läskigt exempel.

Kul koncept som lyckas underhålla.

Det känns som att det kommer ut något nytt om Star Wars på Disney Plus mer eller mindre varje dag. Det kan tyckas lite överdrivet och lite väl kommersiellt, men här lyckas man faktiskt få till det. I vad som får ses som en halloween-special bjuds vi på flera roliga och välskrivna berättelser som påminner lite om Marvels What if. Skämten duggar tätt och Star Wars låter oss skratta åt mycket av det som faktiskt är lite märkligt och löjligt i storyn.

Även om du kanske inte är galaxens största Star Wars-fan så ska inte LEGO Star Wars senaste produktion skrämma dig ifrån att se den, för det är faktiskt riktigt roligt även för orutinerade jedis. Med det sagt så är det klart att den 44 minuter långa filmen kommer att uppskattas mer av personer som är inbitna. Det bjuds nämligen på en hel del påskägg och Star Wars-relaterade skämt som riskerar att flyga förbi personer som är nya till universumet.

LEGO Star Wars Terrifying Tales är en underhållande, men kanske något kort, halloween-special. Även om den kallar sig för läskig så går den absolut hem hos små och stora fans till galaxen långt, långt borta. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL