Den andra mamman

Den andra mamman (2015)

 • 1 tim 52 min
 • Komedi
Eric Diedrichs
Uppdaterad 07 december 2019 kl. 10:49 | Publicerad 02 februari 2016 kl. 16:00
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.
 • Regi:
  Anna Muylaert
 • Manus:
  Anna Muylaert
 • I rollerna:
  Regina Casé, Camila Márdila, Karine Teles, Lourenço Mutarelli m.fl.

Den andra mamman

Hushållerskan Val (Regina Casé) jobbar hårt för den rika familjen hon bor hos. Med högaktad respekt sitter hon aldrig vid samma matbord som varken mamma Barbara, pappa Carlos eller sonen Fabinho; badar aldrig i familjens pool eller ens äter samma glass som familjen gör. Val verkar nöjd med sin enkla tillvaro. Hon fördriver tiden med att skvallra med sina medarbetare, tjuvlyssna på sina överordnade och snylta av fru Barbaras parfymer och hudkrämer.

En natt ringer Vals dotter Jessica (Camila Márdila), som hon inte har pratat med på tio år. Jessica säger att hon vill komma till Sao Paolo och bo hos sin mamma medan hon studerar. Nyheten slår ner som en bomb och Val blir lika delar nervös som uppspelt. Med all rätt, för när Jessica väl kommer vänds gamla vanor upp och ner.

Jessica är en stor kontrast till sin moder. Hon vägrar att låta sig kännas mindre värd än familjen de bor hos och tar för sig allt mer och mer av det som för Val har varit förbjudet. Något som både oroar Val och verkar göra henne lite avundsjuk. Frågan är om Jessica gör detta för att hon verkligen känner sig begränsad av familjens restriktioner eller om hon snarare njuter av att ge igen på sin mamma, som har varit frånvarande under stora delar av hennes liv.

Den andra mamman är i det stora hela en varm berättelse som lockar till en del skratt. Regina Casé gör en väldigt fin insats och utan henne hade filmen aldrig lyckats hålla samma underhållningsvärde. För det är just Casés närvaro som får mig att vilja se vidare på en ganska så utstakad historia.

Bäst: Tveklöst Regina Casés charmiga rolltolkning. Om du letar efter fler sköna komedier att se rekommenderar jag denna lista.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL