Dallas Buyers Club

Dallas Buyers Club (2013)

 • 1 tim 57 min
 • Drama
Eric Diedrichs
02 december 2019 kl. 17:40
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Dallas Buyers Club - ett välspelat men överskattat drama

 • Regi:
  Jean-Marc Vallée
 • Manus:
  Craig Borten, Melisa Wallack
 • I rollerna:
  Matthew McConaughey, Jared Leto, Jennifer Garner m.fl.

En esta imagen promocional difundida por el Festival Internacional de Cine de Toronto, Matthew McConaughey en una escena de "Dallas Buyers Club". (AP Foto/Festival Internacional de Cine de Toronto)

Året är 1985. Homofobiske whitetrash-elektrikern Ron Woodroof (Matthew McConaughey) får reda på att han är döende i AIDS och blir snabbt utesluten av sina lika homofobiska vänner. Bromsmedicin är bara i forskningsstadiet och läkemedelföretag slåss om den amerikanska marknaden. Trots att testmedicinen AZT (USA:s enda godkända medicin) verkar ge mer bieffekter än göra nytta envisas läkare om att medicinera sina patienter med drogen.

Efter att medicinen resulterar i en näradödenupplevelse för Woodroof börjar han smuggla in bromsmediciner från hela världen för att hålla sig vid liv. Snart startar Woodroof tillsammans med Rayon (Jared Leto), en transsexuell som han motvilligt lärt känna under vistelser på sjukhuset, upp Dallas Buyers Club; en undergroundklubb där illegal bromsmedicin för AIDS följer med medlemskapet.

Matthew McConaughey gör en Christian Bale

Inför rollen som Woodroof har Matthew McConaughey gjort en "Christian Bale" och tappat tillräckligt många kilon för att nästan bli en okännbar figur och han har med all rätt hyllats av kritiker världen över för sin insats. Men, oavsett hur bra McConaughey spelar och oavsett hur skönt sydstatssoundtracket är, finns det ett stort problem med Dallas Buyers Club. Jag bryr mig inte särskilt mycket om varken Woodroof eller hans kamp mot sjukdomen.Vill tillägga att personligen tycker jag att Jared Leto är filmens stora stjärna. Hans porträtt av Rayon är kärleksfullt, starkt och övertygande!

 Vad tyckte du om Dallas Buyers Club?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL