Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Copshop

Copshop (2021)

 • 1 tim 47 min
 • Action, Komedi
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Recension
06 november 2021
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Recension
06 november 2021

Snyggt actionspektakel med tjurig Butler

Gerard Butler är bioaktuell med en ny actionrökare. Filmtopps Eric Diedrichs är underhållen nästan hela vägen in i mål.

 • Regi:
  Joe Carnahan
 • Manus:
  Kurt McLeod, Joe Carnahan, Mark Williams (story)
 • I rollerna:
  Gerard Butler, Frank Grillo, Alexis Louder, Toby Huss m.fl.

Spännande actionfilmer växer verkligen inte på träd, särskilt inte i en tid när de mer eller mindre bara följer John Wick- eller superhjältemallen. Gerard Butlers nya biofilm flirtar istället med 70-talet och inte minst med Attack mot polisstation 13, inget nytt under solen men ett välkommet avbrott i höstrusket.

Mystiske "Teddy" (Frank Grillo) ser till att hamna i arrest för att skydda sig mot några ruggiga rackare som är ute efter honom. En fyllbult (Gerard Butler) kommer snart in i cellen mitt emot – men den som trodde att han var berusad på riktigt får tänka om, han är nämligen där för att knäppa vår mystiske vän. Eller vän och vän, Teddy är knappast särskilt sympatisk.

I mixen har vi också den rättfärdige polisen Valerie Young (Alexis Louder) som hamnar i kläm mellan de båda männen. Värre blir det när en vrickad lönnmördare bryter sig in på polisstationen för att röra om i grytan ytterligare.

Copshop är inte på något vis någon unik film, den är inte ens särskilt bra. Men den har någonting som får sitt hopkok av gamla klyschor att fungera. Kameraarbetet är elegant, actionscenerna skapliga och skådespelet är stabilt. Visst, Frank Grillo är väl knappast någon höjdare men han gör vad han ska. Vi har också ett gäng andra poliser där särskilt den korrupta Huber (Ryan O'Nan) är kul att följa. Som Seinfeld-älskare kan man ju inte heller låta bli att roas av Toby "I am the wizz" Huss vansinniga hitman.

Mot slutet dalar däremot mitt intresse och man använder sig av en del billiga knep för att knyta ihop säcken. Trist! Likväl är det bättre än mycket annat i genren, även om den inte är värd att prioriteras. I det stora hela landar betyget på en trea – en snäll sådan, men likväl en trea.

NÄSTA ARTIKEL