Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Christoffer Robin & Nalle Puh (2018)

Christoffer Robin & Nalle Puh (2018)

 • 1 tim 41 min
 • Äventyr, Komedi
David Lindahl | Recension
11 oktober 2018
David Lindahl | Recension
11 oktober 2018

Omfamna ditt barnasinne. Nalle Puh är tillbaka.

"Christoffer Robin & Nalle Puh" är ett familjeäventyr som förutom en underhållande historia också erbjuder den gula björnens klassiska filosofi om livet.

 • Regi:
  Marc Forster
 • Manus:
  Alex Ross Perry, Tom McCarthy, Allison Schroeder
 • I rollerna:
  Ewan McGregor, Hayley Atwell, Bronte Carmichael, Mark Gatiss, Jim Cummings, Brad Garrett, Peter Capaldi m.fl
Ewan McGregor i Christoffer Robin & Nalle Puh.
Ewan McGregor i Christoffer Robin & Nalle Puh. Foto: Disney.

Alla människor växer upp och blir vuxna. Så även den fantasi- och lekfulle Christoffer Robin. Det har gått många år sedan han lämnade Sjumilaskogen. Under tiden har han utbildat sig, dragit ut i krig, blivit kär, fått en dotter och skaffat sig ett stressigt jobb. Nu finns det ingen tid för lek längre. När Christoffer Robins jobb hindrar honom från att följa med sin familj på semester ute på landet, dyker plötsligt en gul och hårig kamrat upp i hans liv igen.

Nalle Puh är tillbaka och den här gången mitt i centrala London! Men den numera vuxne Christoffer Robin har inte längre tid för sin gamle vän. Motvilligt går han med på att leta efter Puhs vänner som spårlöst försvunnit i Sjumilaskogen.

Nalle Puh fortsätter att vara en egendomlig karaktär. Länge har hans kända citat varit föremål för tavlor och andra inredningsattiraljer. Det handlar i grund och botten om att bakom den lekfulla och barnsliga fasaden vilar djupare budskap. Nalle Puh är en filosof med en alldeles egen syn på livet.

Trots att sagan om Nalle Puh och hans vänner har berättats flera gånger om känns det aldrig tråkigt. Här finns något färskt. Framför allt utseendemässigt. Gamla kontorsmiljöer blandas med vackra skogar där solen tycks bete sig magiskt. Och det är väl precis så det ska vara i Sjumilaskogen. Animeringen på gosedjuren är också mycket imponerande och blandas effektivt även med riktiga.

Samspelet karaktärerna emellan är som vanligt mycket underhållande. Nasses fega stammande stämma, Tigers skuttande svans och I-ors mycket roande deprimerande utläggningar. Denna kombination av udda varelser är som upplagd för humor. Framför allt när de i full fart åker igenom Londons gator.

"Christoffer Robin & Nalle Puh" är en frisk och välgjord familjefilm om vänner, familj och vad det innebär att vara barn. Men också att hitta ditt barnasinne. Ett av Nalle Pus kända citat lyder "fast man är liten är man minst lika viktig som en stor". Och inget kan väl vara mer sant i en film om Nalle Puh.

Omfamna ditt barnasinne och häng med på turen. Vår allas favoritbjörn och filosof Nalle Puh är tillbaka.

För fler filmer från i år se vår lista över filmtips från 2018.